Gemeente wil duivenlokaal verkopen aan hengelsportvereniging

  •   329 keer gelezen

VIANEN • Gemeente Vianen wil het voormalige duivenlokaal op sportpark Blankensteijn voor een zacht prijsje verkopen aan de hengelsportvereniging De Reiger, die haar verenigingsgebouw De Stek aan het Hazelaarplein moet verlaten in verband met de geplande woningbouw.

De Reiger mag het duivenlokaal – als het aan het Viaanse hebben voor 10.500 euro. Terwijl de gemeente het pandje eerder kocht voor ruim 70.000 euro. Bovendien biedt Vianen aan om het gebouw eerst voor 21.000 euro op te knappen. Er zijn noodzakelijke werkzaamheden aan het dak nodig.

Volgens gemeente Vianen leveren verenigingen een "grote bijdrage" aan het realiseren van beleidsdoelstellingen binnen de gemeente en zijn goede faciliteiten van groot belang. Het feit dat De Reiger noodgedwongen haar verenigingsgebouw aan het Hazelaarplein moet verlaten schept bovendien de "contractuele verplichting" om de hengelsportvereniging te compenseren.

De gemeente wil de financiële consequenties van de verkoop van het pand en de nodige renovatiekosten dekken uit de opbrengsten van de verkoop van de gronden aan de Don Velascodreef, deze grond werd destijds weer gekocht om eventuele ontheemde verenigingen een locatie aan te kunnen bieden. Dit bleek achteraf toch niet nodig en de gronden zijn vervolgens weer verkocht aan Van der Valk Vianen die haar parkeermogelijkheden wil uitbreiden.

De raad buigt zich tijdens de forumavond dinsdagavond over het voorstel van het college van B&W, die erbij vermeld dat als de gemeenteraad geen budget beschikbaar stelt, De Reiger wellicht per 1 januari "geen clubgebouw heeft om haar activiteiten voort te zetten".

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK