• Sanne Hoogendoorn (8).
• Sanne Hoogendoorn (8). (Foto: aangeleverd)

Hagesteinse Sanne Hoogendoorn (8) in anti-pestcampagne

  •   531 keer gelezen

HAGESTEIN • De Hagesteinse Sanne Hoogendoorn (8 jaar) speelt een klein rolletje in het campagnefilmpje dat gemaakt is in het kader van de Week tegen Pesten. Deze gaat maandag 17 september van start.

Tijdens de Week tegen Pesten vraagt stichting Omgaan met Pesten aandacht voor de impact van pesten. Naast een videoclip is er ook een gratis lespakket voor scholen samengesteld. Met het lespakket wil de stichting scholen inspireren om samen met de kinderen aan de slag te gaan en te werken aan een veilige omgeving waarin respect, acceptatie en waardering de boventoon voeren.

Het project is ontstaan op initiatief van singer-songwriter Joyce Rising. Zij benaderde de stichting voor een samenwerkingsproject. Ze had namelijk een liedje geschreven: '#proudtobeme'. De boodschap van dat nummer - dat iedereen trots mag zijn op zichzelf - wil zij graag zo breed mogelijk verspreiden en stichting Omgaan met Pesten helpt haar daarbij. Net als de figuranten van 8 tot 80 jaar. Pesten speelt namelijk op alle leeftijden.

De Hagesteinse Sanne Hoogendoorn is kort te zien in de bijbehorende clip. "Ik vind het heel mooi om mee te doen aan deze videoclip en bij te dragen aan het lespakket, om zo te zorgen dat mensen nadenken over pesten, want het maakt je kapot. Met elkaar kunnen we het veranderen. Het stomme aan pesten is dat je gaat geloven dat het waar is wat ze tegen en over je zeggen, dat maakt je heel verdrietig. Terwijl er eigenlijk niets van klopt. Iedereen is goed zoals die is en mag zichzelf zijn."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK