Waterschap waarschuwt voor modder op de weg

  •   269 keer gelezen

REGIO • Het soms natte weer in combinatie met de naderende oogsttijd kan in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden gladde wegen opleveren. In sommige gevallen kan er modder op de weg liggen en verkeersonveilige situaties veroorzaken.

Alle reden om voorzichtig te zijn, menen het Waterschap Rivierenland en de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Zij willen gevaarlijkse situaties graag voorkomen en vragen het landbouwverkeer en andere weggebruikers om de komende tijd rekening met elkaar te houden. 

Modder op de weg kan een gevaarlijke situatie veroorzaken, zeker als het gaat regenen. Door regen kan de weg namelijk spiegelglad worden, met kans op slipgevaar. Wie modder op de weg ziet liggen of een modderbord langs de weg ziet staan, wordt gevraagd om gas terug te nemen. Afremmen kan, maar alleen als de modder ver weg is. Wie al over de modder rijdt, moet niet remmen en het gas loslaten. Trap eventueel de koppeling in en stuur rustig. Laat de auto rustig uitrollen.

Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Binnenkort krijgen ze hierover een brief van het Waterschap. Als ze modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is.

Samenwerken loont
Het waterschap Rivierenland en vijf gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV) werken aan een verkeersveilige regio. De Regio AV maakt een punt van nul verkeersslachtoffers, dit is de slogan van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Zaterdag 15 september start de eerste Themaweek 'Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers' in Zuid-Holland.

Meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl of op Facebook.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK