Afbeelding
Foto: Peter Verbeek

Ivo Krijnen en Annette Binneveld over hun kampioenshond Jovi

Algemeen 1.729 keer gelezen

vianen • Tijdens de onlangs in de RAI gehouden World Dog Show 2018 is de Engelse bulldog Jovi veteranen-wereldkampioen geworden. Bovendien werd hij, in een veld van 66 andere veteranen-raskampioenen, door de keurmeesters op de vierde plaats gezet. Eigenaren Annette Binneveld en Ivo Krijnen waren helemaal in de wolken.

Toen de woonruimte boven zijn bloemenwinkel ruim tien jaar geleden vrij kwam trok Ivo daar in met zijn vriendin Annette. Het hebben van een Engelse bulldog stond al meer dan een kwart eeuw op zijn netvlies, maar pas na de verhuizing konden plannen worden gemaakt om er een te kopen. "Tijdens een tentoonstelling in Rotterdam ontmoetten we een fokster uit Brabant", zegt Annette. "In het voorjaar van 2009 hadden we bij haar de eerste keuze uit een nest, en daar hebben we Hazes gekocht. We zijn ermee op puppycursus geweest, ook al om hem goed te laten socialiseren. Bij dezelfde fokster kochten we in januari 2010 Jovi, de zoon van een bulldog die net daarvoor Nederlands kampioen was geworden."

Een volwassen Engelse bulldog weegt tussen 25 en 30 kilogram. Té zwaar om te dragen, en vanuit dat oogpunt hebben Ivo en Annette een traplift aangeschaft. Vlak nadat Jovi één jaar was werden ze door de fokster uitgenodigd om met hem, en de zeven broertjes en zusjes uit dat nest, mee te doen aan een show in Kaatsheuvel. Ongetraind, maar dat gold ook voor de andere honden, werd Jovi door de keurmeester als beste beoordeeld. Zowel hij als de fokster waren dermate onder de indruk dat de vraag werd gesteld om vaker met hem te showen op wedstrijden.

"Na enig nadenken hebben we daar voor gekozen. Jovi kreeg een keer per week een speciale showtraining. In 2011 hebben we aan vier shows meegedaan, en hij deed het zó goed dat hij genoeg punten haalde om meteen Nederlands jeugdkampioen te worden. In Parijs werd hij in de jeugdklasse bovendien vierde bij het wereldkampioenschap. In 2013 werd Jovi Nederlands kampioen en nadien won hij ook nationale showtitels in België, Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Vorig jaar november werd hij bij het wereldkampioenschap in Leipzig nog eens zesde in de kampioensklasse."

Sinds dit jaar is Jovi een veteraan, maar wel een die superfit is voor zijn leeftijd. Om hem weer te laten wennen hebben Annette en Ivo in de aanloop naar het WK in Amsterdam aan drie shows meegedaan die Jovi de titel Nederlands Veteranenkampion opleverde. Op het WK is hij uitgeroepen tot Veteran World Winner. "Deze titel is een prachtig moment op het einde van Jovi's showcarrière, en voor ons de kers op de taart", vinden zijn baasjes.

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afrit 27 naar Hagestein is komen weekend afgesloten.
Afrit 27 richting Hagestein op A27 komend weekend afgesloten Nieuws 5 uur geleden
• Ver Munnich (midden) met haar vriend en voorzitter Theo van de Water.
500.000ste passagier voor Buurtbus De Linge: 'Goed en veilig vervoersmiddel' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden