Afbeelding

Kidzfun-deelnemers welkom bij activiteiten van BOM

Algemeen 884 keer gelezen

VIANEN • Alle kinderen die zich hadden verheugd op het plotsklaps afgelaste Kidzfun Vianen zijn welkom bij de gratis vakantieactiviteiten van Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM). Die gaan namelijk wél gewoon door. Mits zich tenminste voldoende vrijwilligers aanmelden. 

Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) organiseert op woensdag 22, donderdag 23 én vrijdag 24 augustus gratis activiteiten voor kinderen. Van hutten bouwen tot tuinieren: er staat van alles op de planning. Deze vakantiedagen vielen al deels gelijk met Kidzfun Vianen. BOM-voorzitter Henk Knol legt uit: "Als je dergelijke dagen wilt organiseren, zit je vast aan die laatste week van de zomervakantie. Anders komt er geen hond." 

Van kwade opzet was geen sprake, benadrukt hij. "Wij wilden een alternatief bieden voor kinderen uit financieel iets minder daadkrachtige gezinnen. Een bijstandsmoeder kan geen 40 euro neerleggen voor zoiets." Deelname aan Kidzfun Vianen kostte 38,50 euro. En ouders die niet drie dagen konden helpen, moesten nog eens 15 euro per kind bijbetalen. De organisatie van Kidzfun Vianen merkt ietwat zuur in haar verklaring over het aflasten van het evenement op dat ze in de krant moest lezen dat BOM gratis activiteiten ging organiseren op bijna dezelfde dagen. "Uit de reacties die we via Facebook mochten ontvangen kunnen we opmaken dat dit voor veel ouders een serieus alternatief is." En even verderop: "Voor ons staat het belang van de kinderen voorop, en willen we ze de kans bieden om zo laagdrempelig mogelijk met elkaar te spelen in de laatste week van de vakantie. Keuze uit twee verschillende organisaties draagt niet bij aan de sociale cohesie, iets wat wij als organisatie juist willen bewerkstelligen." 

Dat de gratis activiteiten van de BOM ervoor hebben gezorgd dat Kidzfun Vianen niet doorgaat, wijst Henk Knol echter stevig van de hand. "Die twintig aanmeldingen die wij in eerste instantie hebben gekregen, hebben er echt niet voor gezorgd dat Kidzfun niet door is gegaan. Sterker nog, wij vroegen ons óók af of we het wel door moesten laten gaan." 

Sinds het afblazen van Kidzfun Vianen bekend is geworden, is zijn mail echter volgestroomd met nieuwe aanmeldingen. En die zijn nog steeds welkom. "Wij gaan geen stop invoeren. Iedereen mag zich nog aanmelden. Maar, dan moeten zich ook wel voldoende ouders als vrijwilliger aanmelden. Want ik heb nu zo'n zeven vrijwilligers. Daar gaan we het niet mee redden natuurlijk." Mensen die een handje willen helpen, kunnen zich melden bij Henk Knol via hk.bom@ziggo.nl. Via dit e-mailadres kunnen ouders ook hun kinderen nog opgeven voor de activiteiten. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 7 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 9 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden