• Michelle van Schip en Yoshua Overtoom waren de eerste bewoners die de sleutels van hun nieuwe woning ontvingen.
• Michelle van Schip en Yoshua Overtoom waren de eerste bewoners die de sleutels van hun nieuwe woning ontvingen. Foto: LEKSTEDEwonen

Eerste huurwoningen 'Het Lint' in Hoef en Haag opgeleverd

Algemeen 1.462 keer gelezen

HOEF EN HAAG • De eerste huurwoningen in de wijk 'Het Lint' van Hoef en Haag zijn aan de nieuwe bewoners opgeleverd. De twintig eengezinswoningen van LEKSTEDEwonen staan op de locatie Hagenborgh en zijn gebouwd door Trebbe Wonen. Michelle en Yoshua en ontvingen als eerste de sleutels van hun nieuwe woning. Voor Hagenborgh was veel belangstelling uit Vianen en de regio. 

In het nieuwe dorp aan de Lek zijn op de locatie Hagenborgh twintig ruime en energiezuinige woningen gerealiseerd. Hiermee geeft LEKSTEDEwonen opnieuw invulling aan het sociale huursegment in Hoef en Haag en voor het eerst in de wijk 'Het Lint'. Een nieuwe mijlpaal voor LEKSTEDEwonen en het jongste dorp van Nederland. De eengezinswoningen zijn gebouwd in dezelfde uitstraling als de naastgelegen woningen die in aanbouw zijn. 

De belangstelling voor Hagenborgh was groot. In totaal reageerden er 506 woningzoekenden, ofwel gemiddeld 25 belangstellenden per woning. De eerste zes bewoners ontvingen twee weken geleden de sleutels van hun woning en maandag ontvingen de overige bewoners van Hagenborgh hun sleutels. 

Hoef en Haag groeit gestaag door. Inmiddels zijn al bijna driehonderd woningen (huur en koop) opgeleverd in het nieuwe dorp aan de Lek. Over een periode van 15 jaar worden 1.800 woningen gerealiseerd, waaronder 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Hoef en Haag groeit hard en biedt een gevarieerd aanbod, waar mensen met plezier kunnen wonen. 
LEKSTEDEwonen realiseert komend jaar twee nieuwe projecten in de wijk 'Het Dorpshart'. Eind 2018 begint de bouw van 39 huurwoningen en in 2019 start de bouw van 22 huurappartementen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden