Afbeelding
Foto: Rick den Besten
vierdaagse

Ad Doeser: 'Dit moet een feestje zijn'

Algemeen 544 keer gelezen

NIJMEGEN/VIANEN • Vianees Ad Doeser traint gewoon voor de Nijmeegse Vierdaagse tijdens zijn werk: hij bezorgt de post in Monnikenhof. Op deze donderdag loopt hij er nog fit bij. 

Vroeger liep Ad Doeser met zijn politiecollega's, inmiddels loopt hij "solo", zoals hij het noemt. Op z'n gemak. Want Doeser laat zich niet opjagen. "Ik heb geen haast, dit moet een feestje zijn. Het is de eerste keer dat ik 30 kilometer loop en dat bevalt me goed." Hij liep elf keer de 50 kilometer en vijf keer de 40 kilometer. "Lekker op m'n gemak. De Vierdaagse heeft een beetje de sfeer van een reünie. Als je hier tegen jezelf staat te vechten, kan je beter stoppen." 

Voorheen werkte Doeser dus bij de politie, maar inmiddels is hij met pensioen. Hoewel: hij is nu postbezorger in Vianen. Dan krijgt hij meteen de nodige beweging. Want Doeser vindt wel: "Je moet trainen voor zo'n Vierdaagse. Ik heb een beetje een hekel aan mensen die zeggen dat ze onvoorbereid de 50 kilometer hebben gelopen. Dan denk ik: dan heb je of veel geluk gehad of je staat te liegen. Mensen onderschatten het. Het is gewoon pittig." Maar Doeser is nu nog heel fit. "Ik heb nog niet hoeven plakken." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden