Foto: Peter Verbeek

Wéér nationale titel Olympisch skeet voor Jan-Cor van der Greef

  •   335 keer gelezen

VIANEN • Tijdens het onlangs in Ommen gehouden Nederlands kampioenschap Olympisch skeet heeft Jan-Cor van der Greef zijn concurrenten voor de zoveelste keer laten zien dat hij met kop en schouders boven hen uitsteekt.

In vijf series van 25 schoten knalde hij 122 kleiduiven aan gruzelementen. Aansluitend was hij ook de beste in de finale. Daarmee behaalde hij zijn achttiende nationale titel. Met het aantal van 122 duiven kwalificeerde hij zich bovendien ruimschoots voor deelname aan het EK, dat op 8 en 9 augustus wordt gehouden in de buurt van Wenen.

"Het is al weer zes jaar geleden dat ik op internationaal niveau heb geschoten. Ik heb gekozen voor mijn gezin, en sindsdien heb ik weinig getraind. Vorig jaar begon het echter weer te kriebelen en nu ik, zonder lid te zijn van de nationale selectie, door de bond wordt afgevaardigd, ga ik er alles aan doen om in Oostenrijk goed voor de dag te komen." Namens de gemeente is Van der Greef woensdag gehuldigd door wethouder Marcel Verweij.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK