Afscheidscadeau voor inwoners Vianen

  •   793 keer gelezen

VIANEN • De gemeente Vianen houdt op 31 december op te bestaan en gaat vanaf 1 januari op in de nieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden. Het gemeentebestuur wil haar inwoners ter gelegenheid hiervan een afscheidscadeau geven waaraan iedereen iets heeft en waarover iedereen kan meebeslissen.

Aan de bewoners wordt de vraag voorgelegd welke projecten men nog graag uitgevoerd zou hebben? Voor bijvoorbeeld de buurt, sportvereniging, zorgorganisatie of cultuurgezelschap. Tot 17 september kan een projectidee dat ten goede komt aan de gemeenschap. De indieners maken kans op een geldbedrag van € 7.500, € 5.000 of € 2.500 om het project uit te voeren.

De projectideeën moeten voldoen aan de opgestelde criteria. Het deelnameformulier en de criteria zijn te vinden op www.vianen.nl/afscheidscadeau. Een deelnameformulier kan eventueel ook opgehaald worden bij de balie van het Stadhuis in de Voorstraat in Vianen.

Selectie
Na 17 september splitst de gemeenteraad zich op in vier raadswerkgroepen: sport, cultuur, buurt en zorg. De vier raadswerkgroepen buigen zich over de ingekomen projecten en selecteren elk drie projecten. De in totaal 12 projecten worden in openbare stemming gebracht. Op deze manier kan iedere inwoner van 15 oktober tot en met 4 november in elke categorie stemmen op zijn of haar favoriete project. Na 4 november worden de stemmen geteld.

Buitengewone raadsvergadering
Tijdens de buitengewone raadsvergadering op 29 november maakt de gemeenteraad bekend welke vier projecten de meeste stemmen in de betreffende categorie hebben gekregen en 7.500 euro ontvangen. De projecten die als tweede uit de bus komen ontvangen 5.000 euro. De nummers drie ontvangen € 2.500 euro. 

"Voordat de gemeente Vianen opgaat in de gemeente Vijfheerenlanden willen we de Viaanse samenleving graag een afscheidscadeau geven waar veel mensen baat bij hebben", licht burgemeester Wim Groeneweg toe. "We hopen op veel mooie ideeën die door een financiële bijdrage, misschien nu wel, uitgevoerd kunnen worden. We gaan de vakantieperiode in, maar juist tijdens ontspanning ontstaan de beste ideeën! We zijn benieuwd!"

Alle informatie over deelname aan 'Het afscheidscadeau van de gemeente Vianen' is te lezen op www.vianen.nl/afscheidscadeau.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK