• Harry van Tillburg legt de eed af.
• Harry van Tillburg legt de eed af. (Foto: Dick Aanen)

Harry van Tilburg benoemd tot wethouder

  •   227 keer gelezen

VIANEN • Harry van Tilburg (VHL Lokaal) is tijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 juli benoemd tot wethouder van de gemeente Vianen.

Er was een vacature ontstaan vanwege het plotselinge vertrek van André Landwehr (VVD), die eind juni wethouder werd in de gemeente De Bilt. Van Tilburg neemt de gehele portefeuille over van Landwehr, te weten: te weten: ruimtelijke ordening, verkeer, vervoer en waterstaat, volkshuisvesting en archeologie en monumentenzorg. Het project Sluiseiland blijft vooralsnog de verantwoordelijkheid van wethouder Marcel Verweij.

Van Tilburg vindt dat zijn voorganger André Landwehr zijn taak als wethouder op een mooie manier ingevuld. "Die rol neem ik graag over. De afgelopen 12 jaar heb ik mij als raadslid ingezet voor de Viaanse politiek. Ik ben blij en trots dat ik de komende maanden de positie van wethouder in Vianen mag vervullen."

Raadszetel
Van Tilburg was tot dinsdag fractievoorzitter van VHL Lokaal. De vacature in de raad die ontstaat door de benoeming van Van Tilburg, wordt na het zomerreces ingevuld. Raadslid John van der Velden volgt Van Tilburg op als fractievoorzitter van VHL Lokaal in de Viaanse gemeenteraad.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK