• De organisatie van Vakantieweek Hagestein heeft er zin in.
• De organisatie van Vakantieweek Hagestein heeft er zin in. (Foto: Peter Verbeek )

Jubileum voor Vakantieweek Hagestein

  •   491 keer gelezen

HAGESTEIN • Vakantieweek Hagestein beleeft dit jaar haar 35ste editie. De organisatie is in handen van vijf vrouwen. En natuurlijk: heel veel vrijwilligers.

Vakantieweek Hagestein is al 35 jaar niet weg te denken uit het dorp. Het evenement wordt voorbereid door Linda Wibbeke, José van der Linden, Wendy Steehouwer, Petra Groeneveld en Kitty Klever. Met hulp van heel veel vrijwilligers uit het dorp kan het programma worden uitgevoerd. Linda maakt al weer twintig jaar deel uit van het bestuur van de stichting. "Dat is best lang, en elk jaar neem ik me voor om ermee te stoppen. Maar omdat we met zijn allen iets doen dat de leefbaarheid van het dorp ten goede komt, en door de vele leuke reacties die we altijd krijgen, blijft de vakantieweek iets waar ik me op blijf verheugen. En telkens als ik de geur van de gordijnen van het podium ruik, ben ik weer helemaal verkocht."

Destijds, in 1983, was de Hagesteinse vakantieweek bedoeld voor gezinnen die niet met vakantie gingen. Een deel van het toenmalige bestuur van het dorpshuis heeft er zijn best voor gedaan om die spelweek van de grond te krijgen. En met succes. Dat kwam niet op de laatste plaats doordat vrijwel alle lokale verenigingen de organisatie van een onderdeel voor hun rekening namen. Muziekvereniging Excelsior zette een fietstocht uit, leden van Door Weer En Wind gingen met de jeugd een middagje vissen in de Huibert, de brandweer was present met waterspelletjes op het parkeerterrein bij De Biezen, Cor van Dijk, inmiddels Bertus en Ben van der Linden, zette een autopuzzeltocht uit, de zwemvereniging tekende voor de kinderbingo terwijl Schoppen Aas zich ontfermde over de kaartavond. Ook de avondvierdaagse is niet weg te denken. En tot voor kort werd de week afgesloten met een barbecue.

"Vakantieweek Hagestein is altijd gehouden in de eerste week van de schoolvakantie", vertelt Linda. "De playbackshow is een van de paradepaardjes van de week. Er zijn legendarische acts op het podium gezet waar nog steeds over wordt gesproken. De grote zaal van De Biezen was altijd afgeladen vol, en in de hal werden schermen geplaatst om iedereen mee te laten genieten." Zoals bij nagenoeg elke organisatie had ook Vakantieweek Hagestein te maken met pieken en dalen. De animo voor deelname aan de playbackshow nam geleidelijk af en ook de verenigingen stonden niet meer allemaal even hard te trappelen. Daar kwam bij dat veel mensen er niet meer voor thuisbleven maar meteen op vakantie gingen. Het bestuur kromp van tien naar drie leden en als er geen actie was ondernomen zou Vakantieweek Hagestein ten onder zijn gegaan.

"Daarom zijn we de verenigingen gaan porren om zichzelf te promoten en eenmalig iets te organiseren", zegt José van der Linden. "In 2014 was er bij Stal Bosgoed een ponymiddag. Het jaar erna heeft ltv Gouwenes een tennisclinic verzorgd, sc Everstein tekende voor een voetbalclinic terwijl de commissie vorig jaar, met assistentie van The Survivors, de workshop 'Rommelen en trommelen' naar Hagestein heeft gehaald. Dit jaar hebben we geen vereniging benaderd, maar ondanks dat kan het dorp rekenen op een vol programma, met leuke activiteiten voor jong en oud."

Deze keer begint de week vrijdag 13 juli met een avond onder de noemer 'Men Only' en de volgende avond is er een spetterende playbackshow. Natuurlijk is er ook aandacht voor het 35-jarige bestaan van Vakantieweek Hagestein. Dit feestje wordt donderdag 19 juli gevierd met een gezamenlijke maaltijd. Er staan poffertjes op het menu. Aanvang is: 11:00 uur. Het feestje duurt tot ongeveer 14:00 uur. Op de laatste avond - vrijdag 20 juli - organiseert kaartvereniging Schoppen Aas een kaartavond, er zijn vleesprijzen te winnen voor de beste kaarters. Verder staat er nog een bingoavond op het programma en een Ik hou van Hagestein-avond. Ook is er een autopuzzelrit. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Vakantieweek Hagestein.

Peter Verbeek

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK