Afbeelding
Foto: Peter Verbeek

Hoogste punt voor Parkschool is bereikt

Algemeen 992 keer gelezen

VIANEN • Het hoogste punt van de Viaanse Parkschool werd woensdag gemarkeerd door het hijsen van de vlag. Wethouder Frank Meurs kreeg daarbij assistentie van Sanne, Milou en Vince.

Dat het scholencomplex in Monnikenhof, waar De Wegwijzer, De Voorhof en Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) zijn gevestigd, was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van modern onderwijs, komt niet uit de lucht vallen. Tien jaar geleden werden al wensen geuit dat er voor alle gebruikers een nieuw en multifunctioneel gebouw moest komen. De eerste plannen dateren al van zó lang geleden dat nieuwe school er eigenlijk al lang had moeten staan.

Vier jaar geleden werd nieuwbouw concreter, en afgelopen najaar is daadwerkelijk gestart. Het was een innige wens om vóór de zomervakantie het hoogste punt te bereiken, en dat is op het nippertje gelukt. Als alles mee zit wordt het robuuste gebouw met een stoere uitstraling, op 14 december opgeleverd. De SKV, met kinderdagopvang (0-4 jaar), peuterclub (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar), neemt direct na de kerstvakantie haar intrek in de Parkschool.

"De basisscholen, die beide hun identiteit behouden, gaan in een later stadium verhuizen", vertelde Laurens van Leeuwen, directeur van De Voorhof. "Er komen 24 lokalen waarvan elke vier uitkomen op een leerplein met alle voorzieningen, in een veilige omgeving. Daarnaast komen er onder andere twee gymzalen, een podiumtrap en een centrale hal voor grotere activiteiten. Daarnaast een handvaardigheidsruimte, een kookeiland en meubilair dat past bij vernieuwend onderwijs."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden