Afbeelding
Foto: aangeleverd

Directeur-generaal Rijkswaterstaat onthult monument Jan Blanken

Algemeen 374 keer gelezen

VIANEN • Michèle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, komt dinsdag 17 juli naar Vianen om het monument van Jan Blanken te onthullen. Ze krijgt hierbij hulp van burgemeester Wim Groeneweg. Ook vertegenwoordigers van gemeenten Leerdam, Zederik en provincie Utrecht zijn bij de onthulling aanwezig. Het gezelschap arriveert met het directievaartuig van Rijkswaterstaat. 

Michèle Blom is de 24ste directeur-generaal na Jan Blanken én de eerste vrouw op deze functie. Ze meert met de rest van het gezelschap rond 14:00 uur aan in de Groene Kolk, in de motorzeilklipper van Rijkswaterstaat.

De stichting Jan Blanken Vianen 2018 heet het gezelschap onder toeziend oog van genodigden en belangstellen dan welkom aan wal. Tussen 14:15 en 15:15 uur volgt de onthulling van het monument. Er is muzikale omlijsting van leerlingenorkest Viva Musica van muziekvereniging Excelsior uit Hagestein.

Na de onthulling gaan de genodigden naar het Stedelijk Museum aan de Voorstraat voor de opening van de expositie 'Kroonjuwelen van Jan Blanken'. De expositie laat zien wat de 'pionier onder de waterbouwkundigen', Jan Blanken, allemaal voor elkaar heeft gekregen.

Het speciaal voor de onthulling en expositie geschreven boekje 'Jan Blanken en de Vijfheerenlanden' zal vanaf dinsdag 17 juli ook te koop aan de balie van het museum. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden