Afbeelding
Foto: Archieffoto

Bouw wipkorenmolen komt nu echt in zicht

Algemeen 282 keer gelezen

VIANEN • De eerste échte concrete stap voor de realisatie van de historische wipkorenmolen in de Buitenstad van Vianen is een feit. Maandag is de bouwvergunning voor de bouw van de wipkorenmolen officieel aangevraagd bij de gemeente Vianen.

Hiertoe zijn alle benodigde documenten en informatie zoals bouwtekeningen en constructieberekeningen, op basis waarvan de bouwaanvraag - officieel genaamd 'omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen' - kan worden toegekend, nu in bezit van de gemeente.

"We verwachten omstreeks oktober met de bouw te kunnen beginnen, nadat de bouwvergunning is verleend en een mogelijke bezwaarprocedure is doorlopen", schrijft de stichting in een persbericht. Zodra de bouw kan starten, wordt begonnen met inrichten van het bouwterrein, het bouwrijp maken van de plaats waar de molen komt te staan en het aanbrengen van de fundering. De stichting hoopt eind 2019/begin 2020 gereed te zijn met de bouw van de molen.

De voor de bouwaanvraag te betalen legeskosten bedragen zo'n kleine 30.000 euro. "We gaan ervan uit dat deze kosten door de gemeente Vianen in mindering worden gebracht op de al in 2015 toegekende en gereserveerde investeringsbijdrage van 150.000 euro voor de bouw van de wipkorenmolen."

De stichting Wipkorenmolen Vianen heeft voor een bedrag van 650.000 euro aan sponsortoezeggingen bij elkaar gesprokkeld in de afgelopen maanden.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden