• André Landwehr
• André Landwehr Foto: Dick Aanen

André Landwehr wordt wethouder in gemeente De Bilt

Algemeen 1.473 keer gelezen

VIANEN • André Landwehr wordt wethouder in gemeente De Bilt. Zijn installatie is donderdag 28 juni al. Dit meldt VVD De Bilt op haar website

Landwehr: "De afgelopen jaren heb ik in Vianen, maar ook in de regio met veel plezier en enthousiasme kunnen werken aan economie, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, woningbouw, mobiliteit en waterstaat in Vianen, U10/U16, Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het Pact van Loevestein en de Vereniging Nederlandse Riviergemeenten. Samen hebben we veel bereikt. Ik ben ik trots op en dank u allen hartelijk voor die samenwerking. Nu is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen. Bij de gemeente De Bilt kan ik mijn kennis en kunde inzetten als wethouder met als portefeuille ruimtelijke ordening, verkeer en recreatie & toerisme. Onderwerpen die mij aan het hart liggen en waarvoor ik mij met veel passie zal inzetten. Ik wens de gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik een prachtige toekomst in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden."

Wim Groeneweg geeft namens de gemeente Vianen aan dat hij het jammer vindt dat Landwehr weg gaat, maar begrijpt dat dit voor hem een uitgelezen kans is om zijn politieke loopbaan voort te zetten. "Ik wens hem namens de inwoners van Vianen, raad, college en medewerkers een mooie tijd toe in De Bilt. We hebben André ervaren als een ambitieuze en gedreven bestuurder die het belang van de gemeenschap altijd voorop liet staan."

Opvolger
Als opvolger van André Landwehr wordt de naam van Harry van Tilburg genoemd. "Maar het is nog niet definitief", zegt een woordvoerster van de gemeente Vianen. Van Tilburg is momenteel fractievoorzitter van VHL Lokaal. Deze partij maakt deel uit van de coalitie, maar leverde tot nu toe geen wethouder. Van Tilburg schoof in 2014 echter als gewoon raadslid wel enkele malen aan bij de collegevergaderingen, maar daar kwam vanuit de oppositie veel kritiek op. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden