• Red Impact miste grip in Made
• Red Impact miste grip in Made Foto: Aangeleverd

Geen podium voor tractorpullers

Sport 230 keer gelezen

MADE • De teams van Red Impact (Zijderveld) en Little Red Poison (Hagestein) wachten nog steeds op hun eerste zege.

Tijdens de zesde wedstrijd van het seizoen, die afgelopen zaterdag werd gehouden in het Brabantse Made, zat er voor beide teams zelfs geen podiumplaats in. In de klasse Supersport 4,5 ton Topniveau bleef het bij één run.

Het zeldzame feit deed zich daarbij voor dat Van Stappust en Simply Green exact dezelfde afstand realiseerden: 108,36 meter. Beide teams konden daardoor 18,5 punten op hun conto bijschrijven.

Red Impact
Met Henri Versluis achter het stuur kwam de International 1086 Red Impact niet verder dan een zevende plaats en dat leverde slechts elf punten op. Volgens het team was de baan van matige kwaliteit en had de machine daardoor last van veel grondverzet voor de sleepwagen.

In het tussenklassement nam Simply Green met 104,5 punten de koppositie over van Peeters met 102 punten. Red Impact staat daarin nu derde met 84 punten.

Niet ontevreden
In de klasse Sport 2,5 ton Topniveau was Aart de With niet ontevreden over de eerste run van Little Red Poison. Met zijn Massey Ferguson 6265 kwam hij tot een afstand van 109,02 meter. Hij moest Red Passion (fullpull) vóór laten gaan, maar hield Calimero (108,93 meter) net achter zich.

Vier combinaties plaatsten zich voor de finale. Die werd gewonnen door Calimero (94,68 meter). Little Red Poison kwam tot stilstand bij 91,89 meter, die afstand was goed voor de vierde plaats.

In het tussenklassement heeft Red Passion met 110 punten een ruime voorsprong opgebouwd op Little Red Poison die tot 97 punten kwam. Calimero verzamelde 87 punten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden