• Van de Lagemaat Transport bezig met tweede lustrum.
• Van de Lagemaat Transport bezig met tweede lustrum. Foto: aangeleverd

Van de Lagemaat Transport viert jubileum

Algemeen 439 keer gelezen

EVERDINGEN • Van de Lagemaat Transport vierde onlangs haar 10-jarig bestaan. Tenminste: 10 jaar geleden nam Victor Bishaie het bedrijf over.

Het waren roerige tijden. Met ups en downs. Maar Victor Bishaie benadrukt: "We hebben de crisis overleefd, we hebben de strijd gewonnen en we zijn er sterker uitgekomen." Dat ging niet zonder slag of stoot. De recessie was een zwarte periode. "Onze klanten hadden weinig transporten en weinig uit te besteden, sommigen zijn failliet gegaan. Het was een zwart gat: minder werk, lagere omzet, geen geld voor nieuwe materieel, hoge reparatiekosten." Maar, Van de Lagemaat Transport bleef niet bij de pakken neerzitten. "We zijn de straat opgegaan, op zoek naar nieuwe klanten. En nieuwe uitdagingen. Niet lullen, maar poetsen." Het bedrijf besloot een Selekt Mail-depot te gaan runnen. En opende zelfs een Argentijns restaurant. Dat allemaal "om geld te genereren om de schulden te betalen". Het werkte. Van de Lagemaat Transport groeide tegen de stroom in van vijf naar tien auto's. En van vijftien naar 22 trailers. Bishaie niet zonder trots: "Ons wagenpark bestaat grotendeels uit Euro 6-motoren, dus goed voor het milieu."


Klein team
Of het gaat om een plaatsing van een kluis op de derde verdieping of het zelf laden en lossen van een damwandvracht of het verzetten van een pers. Alles is mogelijk bij Van de Lagemaat Transport. De Everdingse onderneming is een groot bedrijf, gerund door een klein team: tien chauffeurs. "Maar ze werken voor twintig", benadrukt Bishaie. Volgens hem is het succes van het transportbedrijf vooral te danken aan het "geweldige team" en hun stabiele thuisfront. En: "Het dit alles was ook niet mogelijk geweest zonder onze trouwe klanten die ook in de moeilijke periode ons hebben ondersteund."

Stiekem bestaat Van de Lagemaat Transport natuurlijk al veel langer dan 10 jaar. Het bedrijf werd opgericht in 1936. Maar 10 jaar geleden nam Bishaie de firma over. Met hem aan het roer bouwt het bedrijf verder aan de toekomst. "Wij willen ons verder gaan ontwikkelen op het gebied van kraanactiviteiten. Alle vrachtauto's zullen in staat moeten zijn om de lading zelf te laden en te lossen door de kraan op een trekker of op de trailer te plaatsen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden