Afbeelding

Zomerdienstregeling ingeluid door wethouders Landwehr en Eggengoor

Algemeen 276 keer gelezen

REGIO • Gedeputeerde Dennis Straat en de wethouders Ellie Eggengoor (Nieuwegein) en André Landwehr (Vianen) hebben vrijdagmiddag de zomerdienstregeling van fiets- en voetveer Vrevia ingeluid.

De wethouders en gedeputeerde luidden met elkaar en de aanwezige passagiers midden op de Lek een scheepsbel om de zomerdienstregeling te starten. Veerpont Vrevia zal tot en met zondag 2 september op vrijdagen, zaterdagen en zondagen langer doorvaren. Het veer vaart dan door tot 's avonds 20:30 uur.

Voorzitter Paul Reusch van Vrevia "De verlengde vaartijden zijn afgelopen jaren door het publiek omarmd. Op een mooie zomerse avond hebben veel recreanten behoefte aan de vaarverbinding tussen Vianen en Nieuwegein."

Gedeputeerde Dennis Straat gaf aan dat het Vrevia veer voor hem zo bijzonder is omdat het én economisch, én toeristisch én historisch een belangrijke verbinding is. "De route Napoleon ging hier al over de Lek en nog steeds is het een dagelijkse route voor velen uit de regio." Daarbij is een pontje "oer-Hollands en een moment van rust in een soms drukke dag".

De zomervaartijd is een samenwerking tussen Vrevia en restaurant Ponthoeve. Bas Baars van ponthoeve: "Gasten uit Nieuwegein zijn dus ook na 18:00 uur nog welkom voor een lekkere pannenkoek. De keuken houdt rekening met de laatste afvaart van het pontje."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden