Afbeelding
Foto: aangeleverd

Viaanse Larissa Vulperhorst (21) binnenkort in Carré te bewonderen

Algemeen 1.365 keer gelezen

VIANEN • Viaanse Larissa Vulperhorst (21) heeft een rol in het theaterstuk 'Het Pauperparadijs' weten te bemachtigen. Op woensdag 4 juli tot en met zondag 5 augustus is ze te zien in theater Carré in Amsterdam.

Het theaterstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen over de Drentse nederzetting Veenhuizen waar vanaf 1823 tienduizenden arme stadsgezinnen werden ondergebracht. Doel was om deze mensen met tucht en landarbeid om te vormen tot 'nuttige burgers'. Dit bleek een averechts effect te hebben. Veenhuizen werd juist een fuik voor paupers. Jansen ontdekte dat haar voorouders ook aan dit heropvoedingsproject zijn blootgesteld. 'Het Pauperparadijs' werd een bestseller en is nu ook verwerkt tot theaterstuk.

Larissa Vulperhorst wist een rol in het stuk te veroveren. Zij was al in haar vroege jeugd gefascineerd door theater en musical in het bijzonder. Bij Sylvia's Jazz volgde ze danslessen, ook ging ze naar de theaterklas van theater De Kom in Nieuwegein. Vervolgens ging ze studeren aan de musicalacademie 'Song and Dance' in Zwolle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden