• De hoop is gevestigd op een extra spitsstrook op de A27.
• De hoop is gevestigd op een extra spitsstrook op de A27. Foto: Marijke Verhoef

Wethouder Landwehr: 'Wij kunnen niks doen aan sluipverkeer'

Algemeen 1.115 keer gelezen

VIANEN • De gemeente Vianen kan niks doen aan het sluipverkeer op de Bentz-Berg. Dat zei wethouder André Landwehr dinsdag op vragen van de raadsleden Tirtsa Kamstra (CU) en Christa Hendriksen (D66).

Vorige week woensdag had Landwehr tijdens een bewonersavond nog toegezegd dat diverse bewonersverzoeken nader zouden worden onderzocht. Bijvoorbeeld de suggestie om de toegang tot de nieuwe wijk Helsdingen te laten verlopen via de Westelijke Parallelweg/carpoolplaats. Maar helaas. "Het is een onhaalbare kaart. Echt gevaarlijk", concludeerde Landwehr dinsdagavond.

Ook met het verzoek om de oversteekbaarheid van fietsers en voetgangers te verbeteren door middel van een verkeerslicht, zebrapad en/of rotonde wordt niks gedaan. Landwehr: "Het kost een hoop geld en het heeft geen enkel effect."

Wel zal de gemeente proberen om een onderzoek te laten uitvoeren door het RIVM naar de effecten van de files op de luchtkwaliteit.

Alleen de toegezegde extra spitsstrook op de A27 zal volgens de wethouder uiteindelijk soelaas bieden. De verbreding van deze rijksweg staat overigens pas gepland over drie of vier jaar.

Rijkswaterstaat gaf tijdens de bewonersavond aan dat het zeer ongewenst zou zijn om de afrit van de A2 te versmallen. Dit leidt onherroepelijk tot extra filevorming op het weefvak/afrit en op de rechter rijstrook van de A2, terwijl op de overige rijstroken toch nog doorgereden kan worden. Dit is volgens Rijkswaterstaat uit een oogpunt van verkeersveiligheid een zeer ongewenste situatie.

Landwehr tegen D66-raadslid Christa Hendriksen: "Wij lossen het probleem niet op. En als de inwoners dat niet prettig vinden, is dat heel jammer. Maar ik kan het niet mooier maken dan het is."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 15 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 18 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden