Colijn Wakkee was de sterkste in de clubcompetitie.
Colijn Wakkee was de sterkste in de clubcompetitie. Foto: nl.123rf.com

Schakers beginnen aan zomerslaap

Sport 138 keer gelezen

VIANEN • Voor de schakers van Lekstroom zit het seizoen erop. Naast de bondscompetitie draaide het daarin vooral om de interne competitie. Daar werd door 38 leden aan meegedaan. Colijn Wakkee (67 punten) is de onbetwiste kampioen geworden.

Halverwege het seizoen stond Aart Baas nog heel dicht bij hem in de buurt. Door drukke werkzaamheden liet hij regelmatig verstek gaan, bovendien miste Baas de nodige scherpte. Baas eindigde met 51 punten op de derde plaats en moest nipt voorrang verlenen aan Henny van Dijk (51,75 punten).

Dat was verrassend, want die bivakkeerde lange tijd rond de vijfde plek. Maar door een sterke laatste periode, met onder andere overwinningen tegen Ruth Woning en Vincent van Rooijen, sloop hij naar boven.

Meer verrassingen
Maar er waren meer verrassingen. Als nieuwkomers dwongen Van Rooijen en Elmar van Kordenoordt respect en bewondering af door te debuteren met een vijfde respectievelijk zesde plaats. Beiden behaalden 46,5 punten.

Nadat hij een jaar wegens ziekte uit de running was geweest, maakte Steven Bastiaans een prima rentree. Met 45,5 punten eindigde hij op de zevende plek. Nestor Karel den Boer, die samen met Van Dijk het zwaarste programma voor zijn kiezen kreeg, kwam op een keurige twaalfde plaats terecht.

Van de andere negen nieuwe leden liet Joost Rigter zich gelden. Hij speelde de meeste partijen (25) van allemaal en zag dat beloond met een veertiende plaats (41,75 punten).

Op grond van hun ervaring hadden Ron de Haas en Jan Jansen veel hoger moeten eindigen. Door tijdgebrek lieten ze hun gezicht echter te weinig zien tijdens de interne competitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden