Afbeelding
Foto: archief historische vereniging

Het Land van Brederode zoekt naar Wilhelminasluis-getuigen

Algemeen 974 keer gelezen

VIANEN • Historische vereniging Het Land van Brederode zoekt ooggetuigen van de uit gebruikneming van de Wilhelminasluis in de jaren '50.

De vereniging hoopt dat er nog mensen zijn die dit hebben gezien - en mogelijk gefotografeerd hebben. En wil deze ooggetuigen graag interviewen, zodat hun verhalen vastgelegd worden voor het nageslacht. 

Volgens de overlevering zou de door Jan Blanken ontworpen Wilhelminasluis wellicht nog geheel aanwezig zijn onder het wegdek en een deel van het Viaanse parkeerterrein P1 op Sluiseiland. Het Land van Brederode denkt dat de houten deuren uit de sluis zijn gelicht en dat het gemetselde gedeelte vervolgens onder zand is bedolven. 

Een verzoek voor een archeologisch onderzoek op de locatie is echter afgewezen door gemeente Vianen. Daarom probeert de historische vereniging nu via ooggetuigen het echte verhaal boven water te krijgen.

Mensen die uit eerste hand kunnen vertellen hoe het er bij de Wilhelminasluis aan toe ging, worden verzocht contact op de nemen met de heer Jos Peek via jospeek@gmail.com of 06-30008151.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden