• • Het eerste exemplaar van de SGP-glossy werd uitgereikt aan burgemeester Wim Groeneweg.
• • Het eerste exemplaar van de SGP-glossy werd uitgereikt aan burgemeester Wim Groeneweg. (Foto: Dick Aanen)

Gebak en glossy namens 100-jarige SGP

  •   540 keer gelezen

VIANEN • SGP-fractievoorzitter Dick den Hertog trakteerde dinsdagavond de raadsleden op gebak omdat zijn partij dit jaar honderd jaar bestaat. Ook ontvingen alle collega-raadsleden een speciaal ter gelegenheid van dit jubileum uitgebrachte glossy. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Wim Groeneweg. 

De SGP is de oudste politieke partij in Nederland. Den Hertog: "Als we naar andere partijen kijken, dan zouden sommigen nog als kinderen rond huppelen, anderen zijn nog in de midlifecrisis. En er zijn er een paar die net de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zo is landelijk de VVD  70 jaar en de PvdA 72 jaar."

Wat volgens Den Hertog vooral opvalt bij SGP-politici is hun houdbaarheid. De omloopsnelheid is erg laag. "In de Tweede Kamer is bijvoorbeeld Kees van der Staaij pas het twaalfde kamerlid sinds 1922. Maar ook hier in Vianen zijn de SGP-raadsleden  op de vingers van één hand te tellen. 'Good old' Jaap van Duivendijk was, volgens mij, in 1958 de eerste en persoonlijk sta ik te boek als tweede. In Vianen dus ook al 60 jaar SGP, we vieren dus ook hier een heus kroonjaar."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK