• Marco Meetz (links) is de bestuursvoorzitter van Dorpscomité Ons Hoef en Haag en Sjoerd Groot is eveneens bestuurslid.
• Marco Meetz (links) is de bestuursvoorzitter van Dorpscomité Ons Hoef en Haag en Sjoerd Groot is eveneens bestuurslid. (Foto: Astrid Pel )

Gloednieuw dorpscomité voor Hoef en Haag

  •   1480 keer gelezen

VIANEN • Hoef en Haag heeft sinds kort een eigen dorpscomité: 'Ons Hoef en Haag'. "We willen niet steeds met de gemeente in de heg liggen." 

Formeel is het dorpscomité Ons Hoef en Haag er nog niet, want de statuten zijn 'in afronding' en zullen binnenkort ondertekend gaan worden. Het negenkoppig bestuur is er al wel met daarin toekomstig Hoef en Haag-bewoner - "mijn huis is in aanbouw en ergens begin 2019 woon ik er" - Marco Meetz als bestuursvoorzitter en Sjoerd Groot die de portefeuille 'belangenbehartiging' heeft. Sjoerd woont sinds mei 2017 in Hoef en Haag en was net als Marco bij verschillende raadsvergaderingen in Vianen vorig jaar.

Sjoerd: "Bij die raadsvergaderingen ging het erover waar de nieuwe school gebouwd moest worden. Er was een afvaardiging vanuit Hagestein. Die inwoners wilden een school op de grens van hun dorp en Hoef en Haag. Wacht eens even, dacht ik toen. Dit is niet wat ons is beloofd. Wij zouden een school midden in ons nieuwe dorp krijgen. Dat is ook heel belangrijk voor de leefbaarheid om die school in het dorpshart te hebben. Afijn, het was duidelijk dat wilden we ook onze stem laten horen, dat we ons als bewoners moesten verenigen. Dat is nu gedaan.''


In de heg
Het is niet alleen maar de bedoeling om een sterke partij te vormen zodat je een goede gesprekspartner bent, benadrukt voorzitter Marco: "Het dorpscomité is er niet om steeds met de gemeente in de heg te liggen. Ons Hoef en Haag is vooral ook in het leven geroepen om het dorp te laten bruisen. We zijn er om belangen te behartigen van de dorpsbewoners, contacten met gemeente, media en andere instanties te onderhouden en zeker ook om leuke evenementen te organiseren in en rond het dorp."

Het eerste evenement waarop het bestuur van het dorspscomité duidelijk aanwezig zal zijn is de ZomerWeideDag op zaterdag 26 mei. Marco: "We kunnen nog veel goede vrijwilligers gebruiken die ons helpen om activiteiten op te zetten. Zo willen we bijvoorbeeld van Burendag in september een terugkerend, gezellig evenement maken. Met al die activiteiten krijgt Hoef en Haag beetje bij beetje een eigen identiteit. Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk inwoners daaraan mee zouden willen helpen.'' Sjoerd vult aan: "Met z'n allen bepalen we hoe Hoef en Haag eruit komt te zien. We hebben gemerkt dat er een lastig voortraject is geweest, ook ten aanzien van Hagestein. Maar daar kunnen wij natuurlijk ook niets aan doen. We zitten er nu, Hoef en Haag groeit en laten we er daarom ook iets moois van maken met elkaar.''

Via de website kunnen geïnteresseerden zich opgeven of meer informatie krijgen over het kersverse dorpscomité.

Astrid Pel 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK