Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Volleyballers Servia 2 winnen bekerfinale

Sport 726 keer gelezen

WIJK BIJ DUURSTEDE • In een spannende en enerverende wedstrijd heeft het tweede Herenteam van Servia dit weekeinde de finale van het bekertoernooi gewonnen. Met veel support uit Vianen op de tribunes werd in Wijk bij Duurstede knap met 3-2 gewonnen van Odis uit Kortenhoef.

Gedurende het seizoen wordt er naast de reguliere competitie een knock-out bekercompetitie gespeeld met traditiegetrouw in het Hemelvaartweekeinde de finales, dit jaar in Wijk bij Duurstede. De Viaanse mannen startten sterk met al snel een 7-1 voorsprong in de eerste set op de borden waarna de rest van de set een formaliteit was.

De tweede en derde set gingen echter gelijk op en werden pas in de slotfase beslist, de 2e in het voordeel van Odis en de 3e voor Servia. Nadat Odis de vierde set overtuigend naar zich toetrok moest de vijfde set de beslissing brengen. Opnieuw ging het gelijk op, met een klein voordeel voor Odis tot aan de tien punten.

Een beslissende serviceserie van Robin Lieftinck, gecombineerd met een killblock van Arnoud Verburg en Mark Jan van Unnik, markeerde echter de ommekeer waarna Servia de winst met 15-11 naar zich toetrok.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden