Viaanse college heeft nieuw plan voor sociale werkvoorziening

  •   331 keer gelezen

VIANEN • Het Viaanse college van B&W heeft het nieuwe inrichtingsplan voor de sociale werkvoorziening vastgesteld. In het plan is onder meer vastgesteld dat de vijfhonderd medewerkers met een arbeidsbeperking die nu via PAUW Bedrijven aan het werk zijn, verzekerd zijn van passend en betaald werk tot aan hun pensioen.

Deze vijfhonderd medewerkers die onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) vallen komen in dienst bij een gemeente Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, De Ronde Venen of Stichtse Vecht. Aan hun arbeidsvoorwaarden verandert niets, de CAO voor de sociale werkvoorziening blijft van kracht. Een groot deel van deze medewerkers zal hetzelfde werk blijven doen op dezelfde locatie als nu.

Voor degenen waarvoor dit niet mogelijk is, wordt passend werk op een andere locatie gezocht, zo staat in het plan. Het personeel van PAUW Bedrijven dat in vaste dienst is, heeft een werkgarantie. Zij gaan werken bij gemeente Nieuwegein, Stichtse Vecht, De Ronde Venen of voor Werk en Inkomen Lekstroom. In veel gevallen blijven ze hetzelfde werk doen als nu voor dezelfde groep medewerkers met een arbeidsbeperking.

Dit nieuwe inrichtingsplan volgt op het besluit van september 2017 om PAUW Bedrijven op te heffen. PAUW Bedrijven is de gemeenschappelijke regeling voor de sociale werkvoorziening van zes Utrechtse gemeenten, waaronder Vianen. Vanaf 1 januari 2019 gaan de gemeenten de sociale werkvoorziening anders organiseren. De Viaanse gemeenteraad wordt begin juli gevraagd met het inrichtingsplan in te stemmen. Het Viaanse plan, maar ook de inrichtingsplannen van de andere gemeenten, zijn te vinden op website.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK