• Gast en zorgvrijwilliger bij Hospice Vianen.
• Gast en zorgvrijwilliger bij Hospice Vianen. (Foto: aangeleverd)

Open dag bij Hospice Vianen

  •   827 keer gelezen

VIANEN • Hospice Vianen organiseert zaterdag 26 mei een open dag.

Tijdens de open dag kan iedereen kennismaken met het hospice en het werk van de zorgvrijwilligers. In Hospice Vianen brengen terminaal zieke mensen hun laatste levensfase door in een huiselijke omgeving. De zorg verloopt zoveel mogelijk als thuis. De medische en verzorgende ondersteuning komt van de eigen huisarts en thuiszorgorganisatie. Daarnaast spelen vrijwilligers een sleutelrol in de zorgverlening. Zij zorgen voor een warme, betrokken en huiselijke sfeer, waar men net als thuis door familie en dierbaren wordt omringd. 


Leven
"Het is een huis waar het om het leven gaat en niet om het einde", legt vrijwilligster Freda Kenkhuis uit. "Er wordt gehuild en gelachen. Wij zijn er om de laatste maanden van de gasten mooi te maken. We koken hun lievelingseten, we hebben het over alledaagse zaken en er zijn gesprekken over het leven. Iedereen verdient het in de laatste levensfase de beste kwaliteit van leven te hebben. Wij helpen daarbij." Zorgvrijwilligers zijn er om de zieke en hun familie te ontlasten. Ze schenken een kopje koffie, bieden een luisterend oor en merken dat de mensen rust krijgen. "Gasten voelen zich welkom en gekoesterd. Ze hoeven niks meer te regelen. Wij geven ze nog een stukje kwaliteit van leven in hun laatste levensfase."

Hospice Vianen kan altijd nieuwe zorgvrijwilligers gebruiken. Meer informatie daarover is ook te verkrijgen op de open dag. Iedereen is zaterdag 26 mei van 11:00 tot 15:00 uur welkom welkom aan de Ruinkamp 14 in Vianen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
reageer als eerste
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK