VIKO rekent af met eerste achtervolger

Sport 182 keer gelezen

DEVENTER/VIANEN • De korfballers van VIKO rekenden zaterdag in de titelstrijd af met Devinco, de nummer twee op de ranglijst. In Deventer wonnen de Vianezen met 13-26.

Sterke start
In afwezigheid van Rules Buitelaar en Natascha Hazendonk, maakten Emile Valkestijn en Annelies Visser de basisacht compleet maakte. VIKO startte de wedstrijd sterk. Annelies Visser en Jorien Elbertsen openden de score met schoten van afstand. Vikash Mahadew Missier wist ook tweemaal af te ronden, waardoor al vlot een 0-4 voorsprong op het bord stond.

Na een doelpunt van Devinco stoomde het sterk spelende VIKO door naar een 1-8 voorsprong. In de afgelopen wedstrijden verzwakten de Vianezen soms in zo'n fase, en dit leek ook vandaag even te gebeuren. Er was inmiddels een gat ontstaan van acht doelpunten, maar Devinco kon dit met een stip en drie schoten op rij verkleinen tot vier punten. VIKO wist voor rust nog tweemaal de korf vinden, waardoor met een 6-12 stand de kleedkamers opgezocht konden worden.

VIKO kwam beter voor de dag dan de vorige wedstrijden, mits het zou lukken om het sterke eerste deel van de wedstrijden door te zetten. De tweede helft begon VIKO hetzelfde als de eerste.

Met vier doelpunten op rij leken de Vianezen de wedstrijd meteen te willen beslissen. Devinco probeerde nog aan te klampen, maar elk doelpunt wat de thuisploeg scoorde werd beantwoord met twee of drie doelpunten van VIKO. Na 8-21 leek de vaart er helaas enigszins uit te zijn. De ploegen scoorden om en om, waarmee de eindstand bepaald werd op 13-26.

Onoverbrugbare afstand
VIKO rekende daarmee definitief af met Devinco, dat nu met nog drie wedstrijden te spelen op een onoverbrugbare achterstand van acht punten staat. De enige ploeg die het kampioenschap van VIKO theoretisch nog in gevaar kan brengen is Regio '72. Dit is ook de eerstvolgende tegenstander van de Viaanse hoofdmacht. Wint de ploeg op zaterdag 12 mei, dan is het kampioenschap in de derde klasse definitief binnen. De wedstrijd begint 15:30 uur op Sportpark de Oosterhof in Vaassen.