• Famke Vennema op het onderdeel vloer.
• Famke Vennema op het onderdeel vloer. Foto: Ramon Oost

Turnsters DOS Vianen mogen naar NK

Sport 458 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Tijdens de halve finale turnen in de tweede divisie hebben vier turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap op 2 juni in Tilburg.

In Sporthal Merwestein in Nieuwegein turnde de 9-jarige Ben Hui Boer bij de pupil 1, N2 een moeizame wedstrijd.

Op sprong en balk wist Boer nog binnen de top tien te eindigen. Mede hierdoor was haar twaalfde plaats in het eindklassement uiteindelijk genoeg voor het felbegeerde NK-ticket.

In de categorie jeugd N3 had DOS met Famke Vennema en Robin Schröder twee troeven in handen. In het sterke deelnemersveld wist het Viaanse duo goed mee te komen met de concurrentie.

Vennema turnde als vanouds weer een strakke balkoefening waarmee ze de op een na hoogste score had. Schröder bleef iets achter maar haar brugoefening mocht er zijn. De vijfde plaats voor Vennema en de vijftiende plaats voor Schröder was ook voldoende voor kwalificatie. Voor Famke Vennema is er ook nog een NK-finale op het onderdeel balk.

Senioren
Sanne Oost en Bailey Lenting begonnen bij de senioren niet goed aan de wedstrijd. Lenting viel van de brug met handstand en Oost turnde een slechte balkoefening. Ondanks dat herpakte Oost zich wel en turnde vervolgens drie goede onderdelen.

Ze werd twaalfde wat goed genoeg was voor een finaleplaats. Lenting kon helaas de wedstrijd niet meer naar zich toetrekken. Voor haar is het seizoen afgelopen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden