• Denise van der Zwaag op brug. Zij was een van de recreatiemeisjes uit DOS-4. Dit team won zilver.
• Denise van der Zwaag op brug. Zij was een van de recreatiemeisjes uit DOS-4. Dit team won zilver. Foto: Ramon Oost

Teams DOS in de prijzen

Sport 374 keer gelezen

LEERSUM/AMERSFOORT • Gymnastiekvereniging DOS Vianen kwam paaszaterdag met negen samengestelde teams vanuit de recreatie- en selectiegroepen in actie op twee verschillende locaties en pakte één keer goud, drie keer zilver en twee keer brons.

Voor de regiofinale 3/4-kamp in Leersum hadden vier recreatieteams van DOS zich gekwalificeerd. In de categorie pupillen/jeugd deden de twee jongensteam het uitstekend op de drie onderdelen mat, rek en brug. DOS-6 bestaande uit Matthijs Manuputty, Ruben Ruijter, Ruben Zuurdeeg en Isen Wessels pakte het goud en DOS-7 (Tom Snelders, Jack Steenbergen, Floris Pepermans,  Robin Oorschot) veroverde het zilver.

In dezelfde categorie, maar dan bij de meisjes, wist DOS-4 (Denise van der Zwaag, Aimee Theesing, Romy Frasa, Yara Bloemendaal, Jill Geerlings, Sanna Klicik) het zilver op te eisen. Het vierde team van DOS turnde alle toestellen bij de jeugd/junioren incl. sprong en eindigde op plaats zes.

Clubteamwedstrijden
Tijdens de jaarlijkse regionale clubteamwedstrijden in Amersfoort kwamen maar liefst 21 DOS-turnsters uit de A-selectie, verdeeld over vijf teams, in actie. Er is altijd veel animo voor deze wedstrijd en de teams van DOS gingen in hun eigen categorie de strijd aan met vele verenigingen uit de regio. Drie van de vijf teams vielen na een spannende wedstrijd in de prijzen.

Zilver was er in niveau D voor Monique Huiveneers, Jolijn van Vliet, Isis Veltman en Noa Kramer. In categorie C was er brons voor Danique Meijdam, Eva Bax, Margot de Boer en Ivy van Bruggen. Ook was er brons in de hoogste categorie A/B voor het team bestaande uit Hannah Hijmering, Sanne Oost, Aïsha Josepha, Bailey Lenting en Chloé Gielen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden