• Sanne Oost op de rekstek
• Sanne Oost op de rekstek Foto: Ramon Oost

DOS-turnster Sanne Oost wint goud

Sport 503 keer gelezen

MIDDELBURG/AMERSFOORT • Sanne Oost, turnster van Gymnastiekvereniging DOS Vianen heeft in Middelburg de landelijke kwartfinale bij de senioren 2e divisie gewonnen en een ticket voor de halve finale in de wacht gesleept.

Clubgenootje Bailey Lenting werd in deze categorie 6e en kwalificeerde zich eveneens.

Balk
De 20-jarige Oost moest het spits afbijten op het onderdeel balk. Een strak uitgevoerde oefening bracht haar direct in de top van het klassement. Zij kon deze vorm vasthouden gedurende de wedstrijd en de gouden medaille in de wacht slepen.

Ook jeugdturnster Famke Vennema van de Viaanse vereniging blonk uit op het onderdeel balk en pakte in haar categorie N3 het zilver. Hiermee heeft ook zij zich gekwalificeerd voor de halve finale evenals Robin Schröder die 6e werd in dit niveau.

Op zondag wist Aïsha Josepha zich nog te plaatsen voor de halve finale bij de junioren 1e divisie.

Medailles
Niet alleen in Middelburg maakten  turnsters van DOS indruk. Ook in Amersfoort tijdens de tweede regionale kwalificatiewedstrijden werden nog eens drie gouden en twee zilveren medailles gepakt. Bij de instap D1 was er goud voor de 8-jarige Nynke Kampen mede door een goede balk- en vloeroefening.

Voor Amy l'Abee was er zilver in deze categorie. Een gouden medaille was er nog voor Quinty van Woerkom bij de jeugd 5e divisie en Dana Verhoeks bij de pupil 2, D1. Senior turnster Monique Huiveneers won zilver in de 4e divisie.