• Silvie Flantua (archieffoto Ramon Oost)
• Silvie Flantua (archieffoto Ramon Oost) Foto: Dick Aanen

Turnster Sylvie Flantua districtskampioen

Sport 567 keer gelezen

AMERSFOORT/WADDINXVEEn • Turnster Sylvie Flantua van gymnastiekvereniging DOS Vianen is zaterdag in Amersfoort kampioen geworden van district Mid-West. Zij kwam uit in de categorie pupil 2, N3.

De 11-jarige Flantua turnde een uitstekende wedstrijd. Ondanks de wat lagere score op sprong revancheerde zij zich op de overige onderdelen. Met name op vloer liet zij een zeer nette oefening zien, wat met hoge punten door de jury beoordeeld werd. In het eindklassement won de DOS-pupil met een vol punt voorsprong de gouden medaille en daarmee de titel.

In dezelfde categorie turnde clubgenootje Manon Schuur ook prima oefeningen. Mede door een mooi uitgevoerde balkoefening werd ze vierde en kreeg hiervoor nog een bronzen medaille. Bij de jeugd won Pleun van Vliet ook nog brons voor haar vierde plaats.

Landelijke kwalificatie
In Waddinxveen werden afgelopen weekend kwalificatiewedstrijden gehouden voor turnsters uit de hoogste divisies. Nine Klazema, dit seizoen voor het eerst uitkomend voor DOS, turnde bij de jeugd eerste divisie een goede wedstrijd met een fantastische oefening op brug. Mede hierdoor werd zij derde en wist zij zich te kwalificeren voor de halve finale.

Ook Louiza el Berkani (instap N2) en Ben Hui Boer (pupil 1, N2) wisten zich te kwalificeren voor de halve finales, maar dan in de tweede divisie. Boer wist zelfs tijdens deze kwalificatie in haar categorie het zilver in de wacht te slepen. De halve finales worden medio april gehouden.

 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden