• Dirk Jan Brouwer, Diana Wagenaar en Ambika Autar aan de slag tijdens NL Doet.
• Dirk Jan Brouwer, Diana Wagenaar en Ambika Autar aan de slag tijdens NL Doet. Foto: Dick Aanen

Klussen aan kleine kwekerij met kas

Algemeen 536 keer gelezen

VIANEN • Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) kreeg vrijdag en zaterdag hulp van vrijwilligers van Project Amazing. Het plotselinge lenteweer paste prima bij het plan om lekker te gaan klussen vanwege de landelijke actie NL Doet.

Zo verfden zij het toegangshek van het wijkcentrum aan de Langeweg in Vianen in de originele, frisse groenwitte kleuren zoals het hek er ook uitzag in de jaren dertig van de vorige eeuw. Ook werd een begin gemaakt met de aanleg van een kleine kwekerij. Deze kwekerij gaat bomen en planten leveren voor kleinschalige groenprojecten in de wijk zoals de Snoeptuin.

Onder meer Dirk Jan Brouwer, Diana Wagenaar en Ambika Autar zijn druk in de weer geweest en het resultaat mag er zijn. Diana: "Ik schilder wel vaker maar dit is extra leuk. Door deze frisse kleuren krijgt de entree veel meer aandacht. Met Project Amazing komen wij hier ook regelmatig en dus hebben we er zelf ook profijt van.'' De toegang is inderdaad een stuk meer uitnodigend geworden nu het hek een likje verf heeft gekregen.

Dagbesteding
Henk Knol van de BOM laat het stuk grond zien waar de kleine kwekerij en een kas moeten komen, achterin langs de sloot van de Langeweg. Niet alleen voor de Snoeptuin langs de Helsdingse Achterweg worden bomen gekweekt, maar ook voor andere groenprojecten in Vianen.

Knol: "Mocht de Kasteeltuin van Brederode bij de Hofpoort nog echt van de grond komen, dan kunnen we daar natuurlijk ook voor gaan kweken. De kwekerij is een goede dagbesteding voor de kids van Project Amazing. Die helpen hier zaterdag mee met klussen voor NL Doet. Ook de aanleg van bloembedden zit in de planning."

Het wijkgebouw aan het parkeerterrein van sportpark Blankensteijn dat bij de meeste inwoners nog bekend is als de AMMO (buurthuis voor Amaliastein en Monnikenhof), barst van de activiteiten. Naast de kwekerij is er nog het Repair Café en biedt het pand onderdak tijdens het spreekuur eens in de maand voor politie en gemeente. Ook komt er de eerste Buurtwerkplaats die op zaterdag 17 maart wordt geopend.

Knol: "Inwoners die zich afvragen wat er gaat gebeuren met die boomstammen die nu nog bij de tennisclub liggen: dat hout is voor ons Van het hout maken we bankjes voor onze bankjesroute door de wijk,'' vertelt hij terwijl hij naar een kaart is gelopen waar hij het rondje over Lange Waaysteeg en Helsdingse Achterweg aanwijst. "We hebben als bewonersorganisatie weer veel plannen en hopen dat het komend seizoen vele inwoners van Vianen door het pas geverfde toegangshek komen lopen om te zien wat we allemaal doen.''

Astrid Pel

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden