• Mees Clausing
• Mees Clausing Foto: Aangeleverd

Mees Clausing drie keer goud op NJK alpineskiën U14

Sport 492 keer gelezen

HAGESTEIN • De 13-jarige Mees Clausing uit Hagestein heeft op het Nederlandse jeugdkampioenschap Alpineskiën in Sankt Johann - Alpendorf maar liefst drie keer het hoogste podium weten te betreden in zijn categorie onder de 14 jaar (U14).

Terwijl de meeste kinderen in Nederland lekker genoten van hun welverdiende vakantie, was Mees samen met Ski Racing Development team (voorheen genaamd Ski Racing Discovery) alweer volop in voorbereiding in Oostenrijk om zijn titel op de reuzenslalom te verdedigen.

Mees: "De trainingen gingen al lekker en ook tijdens internationale wedstrijden in Slowakije (Interkritérium Vrátna)  en Tsjechië (Skiinterkriterium, Ricky) in januari behaalde ik het podium. In Vratna werd ik tweede op de reuzenslalom en in Ricky derde op de slalom en tweede op reuzenslalom. Ook op Pokal Loka een A-wedstrijd in Slovenië liet ik een aantal goede bochten zien. Dat geeft zeker zelfvertrouwen."

"Maar dat ik naast de reuzenslalom, ook een zo'n goede slalom skiede, de eerste run zelfs de eerste tijd neerzette bij scholieren 2 en tweede run derde tijd en dus naast het goud in mijn eigen categorie ook tweede plek behaalde onder 16, daar was ik toch wel een beetje verrast over. En door mijn beide overwinningen nu, op de reuzenslalom als de slalom, won ik dit jaar ook voor het eerst het combiklassement in mijn leeftijdsgroep."

Internationale wedstrijd
Daarbij heeft Mees zich op basis deze goede resultaten tijdens dit NJK ook weer weten te kwalificeren voor een tweede Internationale A wedstrijd. De 36ste editie van 'Pinocchio sugli Sci 2018' in Abtone Italië op 23 en 24 maart.

Clausing had zich tijdens de kerstdagen al gekwalificeerd voor een Internationale A-wedstrijd, Alpe Cimbra FIS CUP. Samen met 8 andere Nederlandse gekwalificeerde ski-racers, trainde hij van de week  in Oostenrijk als voorbereiding op de wedstrijden in Folgaria in de regio Tente in Italië. Mees: "dit is echt een serieuze wedstrijd. Het niveau van de deelnemers ligt nog net weer iets hoger als in Pokal Loka waar ik top 10 skiede (negende plaats slalom en achtste plaats reuzenslalom). Waar ik in dit veld eindig? Ik zie het wel, het belangrijkste is dat ik mij verder blijf ontwikkelen."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws gisteren
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden