Afbeelding

Eerste Slow Food Markt Vianen op Fort Everdingen

Algemeen 1.651 keer gelezen

EVERDINGEN • Op het terrein van Fort Everdingen barst zaterdag 24 maart de eerste Slow Food Markt Vianen los. Brouwerij Duits & Lauret is de trotse gastheer van deze bijzondere streekmarkt.

Op de markt laten kleinschalige boeren en producenten hun producten zien, ruiken en proeven. Bezoekers kunnen er telers, boeren en makers van het voedsel in levende lijve ontmoeten en het verhaal áchter het voedsel ontdekken.

Zo zijn er ambachtelijke kazen van regionale koeien- en geitenmelk te proeven bij kaasmakerij Huis van de Graaf. Zuster Evie, bekend van de hemelse hangop en zalige zoetigheden, laat mensen kennismaken met lokaal gemaakte ambachtelijke producten.

Verder aanwezig: champagnespecialist Tasty Sparkling met bubbels, Landgoed Everstein met biologische groenten en fruit, bed & breakfast Lots4U met eigengemaakte jams van biologisch fruit.  En bij de Betuwe-imker kunnen kinderen zelf rolkaarsen maken van bijenwas (en natuurlijk streekhoning proeven). 

De markt is van 11:00 tot 18:00 uur en gratis toegankelijk. Het evenement is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Utrecht, Cittaslow Vianen en Duits & Lauret.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden