Afbeelding

Alzheimer Café over intuïtie en dementie

Algemeen 518 keer gelezen

VIANEN • Tijdens het Alzheimer Café van maandag 5 maart vertelt coach Evelien Pullens hoe familieleden en begeleiders hun intuïtie kunnen gebruiken bij het omgaan met iemand met dementie.

Communiceren met iemand met dementie kan onverwachte emoties, zoals verwarring en frustraties opleveren. Hoe blijf je zelf op de been? Waarop baseer jij je beslissingen? Hoe kan je contact maken als woorden niet meer toereikend zijn? Intuïtie kan hierbij helpen. Evelien Pullens is werkzaam als lerares intuïtieve ontwikkeling bij het Centrum voor Leven en Intuïtie en schrijfster van het boek 'De vierde dementie'.

Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren of andere belangstellenden zijn welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is daarnaast een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.

De avonden vinden plaats in het grand café in het Hof van Batenstein in Vianen. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Voor meer informatie is te verkrijgen bij Debby van Rhijn via 0347-361200. Mensen kunnen dit nummer ook bellen als ze vervoersproblemen hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden