Afbeelding
Foto: Peter Verbeek

Cok Florie laat zijn keu opnieuw spreken

Sport 569 keer gelezen

BREUKELEN • Op de veertiende speeldag trad het libreteam van De Rooie Reigers aan tegen De Bergerie. Jhon Burggraaf (150) en Jeroen van de Heijden bleven lang in elkaars spoor (55-47 na 10 beurten).

Het venijn zat in de laatste vijf beurten, waarin de grote series elkaar opvolgden: 97 caramboles voor de Breukelaar en 70 voor Burggraaf. De winst ging daardoor naar De Bergerie (157-117 in 16 beurten): 2-0. Cok Florie, die dit seizoen pas drie partijen verloor, had geen kind aan Hans van Ekris (110). In de openingsfase scoorde hij met series van 15 en 20 caramboles, kort daarop gevolgd door reeksen van 31 en 23.

Florie (zie foto), die vrij van poedels bleef, deed het daarna kalm aan en won afgetekend in 15 beurten (35-131): 2-2. Met een serie van 15 caramboles nam Dirk Verdel vroeg in de partij een kleine voorsprong op Joop Florie (73). Wat de Vianer ook probeerde, het lukte hem niet het gaatje te dichten. Zodoende verloor hij 29 beurten met 76-54: 4-3. Het bonuspunt ging echter mee naar Vianen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden