Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Herenhuizen en appartementen voor zelfbouwers op Sluiseiland

Algemeen 1.485 keer gelezen

VIANEN • Zelfbouwgroep Vianen heeft overeenstemming bereikt met Smit's Bouwbedrijf over de uitgangspunten voor een zelfbouwproject op Sluiseiland in Vianen. De zelfbouwgroep krijgt hier de kans om 39 woningen in eigen beheer te ontwikkelen.  

Smit's Bouwbedrijf won in Juni 2017 de tender die door de gemeente Vianen was uitgeschreven voor de ontwikkeling van deze mooie locatie in het Merwedekanaal naast de historische binnenstad. In haar voorstel ruimde ze plek in voor zelfbouw, waar de Zelfbouwgroep graag gebruikt van maakt.

De zelfbouwers denken aan een mix van herenhuizen en appartementen van verschillende grootte, in verschillende prijsklassen. Het plan zal ook parkeerplaatsen omvatten, halfverdiept gelegen onder de woningen.

De deelnemers zullen met een nog te kiezen architect hun eigen woning of appartement kunnen ontwerpen op basis van eigen eisen, wensen en voorkeuren, binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan en de stedenbouwkundige uitgangspunten.

De groep wordt begeleid door Urbannerdam. Urbannerdam is al 15 jaar gespecialiseerd in advies en begeleiding bij woningbouwprojecten waar particulieren collectief opdrachtgever zijn (CPO). In Nederland worden jaarlijks naar schatting circa 1.000 woningen door CPO-groepen ontwikkeld. Sluiseiland  is voor de gemeente Vianen het eerste CPO project.

Informatiebijeenkomst
Begin februari organiseert de zelfbouwgroep een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van de locatie en de voorwaarden om deel te nemen aan het project.

De initiatiefnemers laten dan zien wat er allemaal mogelijk is aan woningen en appartementen. Urbannerdam zal toelichten hoe een zelfbouw of CPO project tot stand komt en wat de verdere procedure is.

De start van de bouw staat gepland in medio 2019. De zelfbouwgroep streeft er naar om op 1 april 2018 voldoende deelnemers te hebben om daarmee de definitieve plannen te gaan maken.

Inwoners van Vianen zullen voorrang krijgen bij deelname, maar inschrijving staat ook open voor niet inwoners van de gemeente. De deelnemers die nu al ingeschreven staan hebben in ieder geval recht op deelname. Bij meerdere belangstellenden voor dezelfde locatie/woning zal worden geloot.

Meer informatie
Belangstellenden voor zelfbouw op sluiseiland kunnen kijken op www.zelfbouwvianen.com. Op de site staat informatie over de zelfbouwgroep Vianen. Ook kan een formulier worden ingevuld om de belangstelling voor deelname kenbaar te maken. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden