• 'Sterrennacht' door Vincent van Gogh.
• 'Sterrennacht' door Vincent van Gogh. Foto: PR Stedelijk Museum Vianen

Kunstkennis bijspijkeren bij Stedelijk Museum Vianen

Algemeen 406 keer gelezen

VIANEN • Na de succesvolle cursus 'Rembrandt in zwart-wit' van afgelopen najaar, organiseert Stedelijk Museum Vianen nu de cursus 'Inleiding kunstgeschiedenis' in samenwerking met KLU Cursussen Kunstgeschiedenis uit Utrecht.

Het Stedelijk Museum Vianen biedt in samenwerking met KLU vanaf donderdag 22 februari op acht donderdagavonden een cursus 'Inleiding Kunstgeschiedenis: van klassieke oudheid tot moderne kunst' aan. De cursus wordt gegeven door kunst- en architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp. Na afloop van deze cursus hebben deelnemers de belangrijkste stijlen en periodes leren kennen, een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en heeft u geleerd waarom bepaalde kunstwerken zo belangrijk zijn. De cursus wordt gegeven in de zeventiende-eeuwse schuilkerk op de eerste verdieping van het museum.


Context

De samenwerking tussen het Stedelijk Museum Vianen en KLU is gestart in het najaar van 2017, naar aanleiding van de tentoonstelling en bij behorende cursus 'Rembrandt in zwart-wit'. Het succes van deze cursus is de aanleiding om door te gaan en een volgende cursus aan te bieden. De keuze om een algemene cursus 'Inleiding Kunstgeschiedenis' aan te bieden is een bewuste. "Je kunt kunst mooi of lelijk vinden, maar het waarderen en begrijpen komt vaak pas met kennis van context en ontwikkelingen in de tijd", vertelt directeur en kunsthistorica Hanneke Lenders van KLU. "Het is juist die context die je in deze basiscursus leert kennen en herkennen en Yvonne is een van onze beste docenten, zij kan als geen ander mensen op het puntje van hun stoel krijgen."

KLU organiseert in Utrecht en omgeving cursussen, lezingen, excursies en reizen op het gebied van de kunstgeschiedenis. Aan deelname aan de cursus zitten kosten verbonden. Inschrijven kan via de website. Een vrijblijvende proefles volgen kan ook, inschrijven hiervoor kan via info@klu.nl. Meer informatie is ook te verkrijgen via 020-2301183.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden