Afbeelding

Spel- en praatgroepen voor kinderen in een scheiding

Algemeen 357 keer gelezen

VIANEN • In februari start KIES in Vianen weer met nieuwe spel- en praatgroepen voor kinderen van ouders die in een scheiding liggen. Deelname is voor inwoners van Vianen gratis.

De spel- en praatgroepen zijn bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De bijeenkomsten moeten kinderen helpen om de scheiding een plek te geven, terwijl ouders er informatie krijgen hoe ze hun kinderen hierbij kunnen helpen. KIES beoogt het kind in echtscheidingssituatie een stem te geven in de scheiding en situatie die ze meemaken. De KIES-coach doet dit door middel van coaching, het programmaaanbod van KIES, door kinderen in hun kracht te zetten en waar mogelijk kinderen die een scheiding meemaken de mogelijkheid te bieden om bij KIES of een KIES-coach begeleiding hulp te krijgen doordat er even een professional 'meeloopt' en de belangen van het kind behartigt.

De Viaanse KIES-coach Ellen Roeland schrijft op haar website: "Het geeft mij voldoening om kinderen hoop en houvast te geven. Om ze een stapje verder te helpen in het proces waar zij ongevraagd midden in zitten. Ik zet de hulpvraag van het kind centraal en sluit daarbij aan. Samen gaan we op zoek naar waar het kind in kan en wil groeien. Ook wandel ik graag een stukje mee met ouders om samen, in de vaak ingewikkelde wirwar van een scheiding, te zoeken naar de juiste manier om aan te sluiten bij hun kind en te ontdekken hoe zij hun kind goed kunnen ondersteunen." Na een onderzoek dat is uitgevoerd vanuit de Universiteit van Utrecht en gefinancierd door ZonMw, blijkt dat KIES in een aantal opzichten effectief is: kinderen die KIES volgen hebben minder probleemgedrag, een betere communicatie met moeder, en minder schuldgevoel ten aanzien van de scheiding.

De KIES-groepen in Vianen starten zowel op maandag- als op woensdagmiddag. De bijeenkomsten voor de kinderen vinden plaats op: maandagen 12 en 19 februari, 5, 12, 19 en 26 maart en 9 en 16 april of op woensdagen 14 en 21 februari, 7, 14, 21 en 28 maart en 4 en 11 april. De ouderbijeenkomsten zijn of op maandagen 5 februari, 5 en 26 maart en 16 april. Of op woensdagen 7 februari, 7 en 28 maart en 18 april. Meer informatie over KIES is te verkrijgen bij Ellen Roeland via 06-10385531. Aanmelden voor de KIES-bijeenkomsten kan ook via dit telefoonnummer. Meer informatie is ook op de website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden