• Collectioneur Jaap Mulders (r.) geeft met behulp van een tablet aan burgemeester Groeneweg (l.) en cdk Van Beek (m.) toelichting op één van de tentoongestelde etsen van Rembrandt.
• Collectioneur Jaap Mulders (r.) geeft met behulp van een tablet aan burgemeester Groeneweg (l.) en cdk Van Beek (m.) toelichting op één van de tentoongestelde etsen van Rembrandt. Foto: Dick Aanen

Rembrandt bezorgt Stedelijk Museum Vianen een waar topjaar

Algemeen 474 keer gelezen

VIANEN • Stedelijk Museum Vianen heeft vorig jaar meer dan achtduizend bezoekers getrokken, het is hiermee het meest succesvolle jaar ooit voor het Viaanse museum.

De expositie 'Rembrandt in zwart-wit' lokte al ruim 4.500 mensen naar de Voorstraat. Daarnaast kwamen ook veel kunstliefhebbers af op de tentoonstelling van Paul de Reus en de foto's en film van de rouwstoet van de Toneelroute Vianen kregen ook veel belangstelling. Voorzitter Klaas de Zwaan: "Dit is een geweldig resultaat, waarmee we ons stevig op de kaart van regionale musea hebben gezet." Conservator Afiena van IJken vult aan: "Het was een absoluut topjaar. In 2016 was het bezoekcijfer al met 32 procent gestegen, het afgelopen jaar is dat zelfs 35 procent ten opzichte van 2016." Ook het komende jaar zal het Stedelijk Museum Vianen aantrekkelijke tentoonstellingen en activiteiten programmeren om een breder publiek te verleiden tot een bezoek. Zo staat er een expositie van Viaanse topkunst van John Wortel en Anne van der Waerden op het programma en een inleidingscursus 'Kunstgeschiedenis van oudheid tot moderne kunst' op de donderdagavond in samenwerking met de KLU.

• Workshop voor 'Kleine reuzen' in Stedelijk Museum Vianen tijdens de expositie van Paul de Reus.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden