• Margriet Vogelpoel supertrots op Viaanse noot
• Margriet Vogelpoel supertrots op Viaanse noot Foto: Nico van Ganzewinkel

Margriet Vogelpoel ontvangt Viaanse Noot

Algemeen 847 keer gelezen

VIANEN • Margriet Vogelpoel ontving vrijdagavond de Viaanse Noot voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Vianen (SBBV). De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in het stadhuis. 

Margriet Vogelpoel was vanaf de oprichting van de stichting in 1992 nauw betrokken. Ze kent het Viaanse bedrijfsleven op haar duimpje en onderhield contact met ruim 300 bedrijven. In 2000 werd ze directeur van de stichting. Het aantal deelnemers is toen enorm uitgebreid: van ca. 40 naar meer dan 120 deelnemers. Haar enthousiasme en vasthoudendheid overtuigden vele ondernemers deel te nemen. Ze onderhield ook intensief contact met allerlei betrokkenen, zoals de brandweer, politie, gemeente, ondernemersverenigingen en het beveiligingsbedrijf Securitas.

Bedrijfsinvesteringszone 
Omdat de SBBV vanaf 1 januari opgaat in de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) de Biezen/de Hagen, komt er een einde aan de inzet van Margriet voor de SBBV. Ruim 25 jaar lang heeft de SBBV zich ingezet voor de veiligheid van ondernemers in Vianen. Margriet heeft daar een bijzonder grote bijdrage aan mogen leveren en daar is de gemeente haar dankbaar voor. Daarom ontving zij de Viaanse Noot, een gemeentelijke onderscheiding voor inwoners die zich belangeloos hebben ingezet voor de Viaanse gemeenschap.

Burgemeester Wim Groeneweg: "Margriet is jarenlang hét ondernemende gezicht geweest van de SBBV. Zij had als een soort moeder van de ondernemers voor ieder een luisterend oor en genoot het vertrouwen van de Viaanse ondernemers. De ondernemers in Vianen hebben de afgelopen jaren nauwelijks te maken gehad met inbraken. Dat is mede te danken aan de tomeloze inzet van deze bijzondere vrouw!"

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden