• Burgemeester Wim Groeneweg tijdens nieuwjaarsreceptie.
• Burgemeester Wim Groeneweg tijdens nieuwjaarsreceptie. Foto: Nico van Ganzewinkel

Burgemeester: 'Ik ben afgelopen zomer gespaard door Here God'

Algemeen 2.391 keer gelezen

VIANEN • Burgemeester Wim Groeneweg heeft vrijdagavond tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vianen uitgebreid stilgestaan bij zijn ziekenhuisopname afgelopen zomer en de hartverwarmende reacties.

"Afgelopen zomer ben ik getroffen door een herseninfarct. En dat ga je niet in de kouwe kleren zitten. Van het ene moment op het andere moment word je stil gezet en besef je dat je leven aan een zijden draad kan komen te hangen."

Groeneweg vertelde dat zijn vrouw op 2 augustus wakker van hem werd, 'omdat ik raar lag te brabbelen'. Ze wist direct wat er aan de hand was en belde meteen1-1-2. "Ik werd met spoed naar het Antoniusziekenhuis vervoerd. Daar heb ik meteen de juiste behandeling gekregen, waardoor ik weer heel snel mocht herstellen. Al heel snel kon ik de dingen doen die ik graag wilde doen. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor."

Gespaard
"Mensen zeiden tegen mij: jij hebt geluk gehad. Ik vind het woord 'geluk' hier niet gepast. Ik ben een gelovig mens. Ik geloof oprecht dat ik gespaard ben door de Here God."

Ook bij deze ingrijpende gebeurtenis heeft Groeneweg naar eigen zeggen de warme gemeenschap van Vianen ervaren. "De manier waarop de colleges en de gemeenteraden van Leerdam, Vianen en Zederik, de ambtelijke organisatie, de hele samenleving van Vianen om Fieke en mij hebben heen gestaan hebben ons diep, diep ontroerd. En daar wil ik u heel hartelijk dank voor zeggen."

Burgemeester Groeneweg heeft in de zomer nooit veel ruchtbaarheid willen geven aan zijn herseninfarct en ziekenhuisopname. Hij bedankte de lokale pers dat ze gehoor hebben gegeven aan zijn oproep om er niet over te publiceren. Onlangs vertelde Groeneweg wel zijn verhaal in een ontroerend mooi interview in het AD.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 5 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 17 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column Arno Wallaard Memorial: polderkoers live (te) volgen Sport 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden