Afbeelding

Nieuw onderkomen voor historische vereniging in Lexmond

Algemeen 742 keer gelezen

LEXMOND • De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop beschikt sinds de laatste week van november over de sleutel van een nieuw onderkomen: de voormalige aula van de begraafplaats in Lexmond.

Voorzitter Rinus Langerak: "Dit is een enorme vooruitgang voor ons. We hadden een bouwkeet in de Laakse Weide, maar daar komen nu huizen. Ruim tien jaar hebben we in de keet gezeten. Onze nieuwe locatie zit midden in het dorp en er is voldoende parkeergelegenheid. In de aula beschikken we over 80 vierkante meter, plus een keuken, hal en toilet. Daarnaast is er ruimte voor opslag van het archief."

Expositie
De vereniging krijgt het gebouw in bruikleen van de gemeente, in ruil voor het onderhoud. De plannen voor het gebruik van het gebouw aan de Kortenhoevenseweg zijn nog niet uitgekristalliseerd. In ieder geval gaat het bestuur er vergaderen. "We willen er vitrinekasten neerzetten met onze spullen erin. We willen er van tijd tot tijd een expositie of lezing organiseren en schoolklassen ontvangen. Ook zetten we een leestafel neer."

De aula dateert uit de jaren zestig en moet flink worden opgeknapt. Zodra de klus gereed is, wil de vereniging eens in de veertien dagen open zijn voor het publiek. "Zodat mensen onze verzameling boeken en tijdschriften over de historie van Lexmond en Hei- en Boeicop kunnen inzien." De leden van de diverse werkgroepen van de vereniging gaan ook van het nieuwe onderkomen gebruik maken, zoals de fotowerkgroep die bezig is met het opzetten van een beeldbank.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 4 uur geleden
• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 7 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden