Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Wetsvoorstel fusie Vijfheerenlanden naar Tweede Kamer

Algemeen 816 keer gelezen

REGIO • Het wetsvoorstel Vijfheerenlanden is door de minister van Binnenlandse Zaken doorgestuurd naar de Tweede Kamer voor behandeling. Dat betekent dat het herindelingsproces nog steeds volgens planning verloopt: de herindelingsdatum van 1 januari 2019 is nog steeds in zicht.

In het wetsvoorstel is ook opgenomen dat de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden in de provincie Utrecht komt te liggen. De verwachting is dat de behandeling in de Tweede Kamer voor de zomer van 2018 plaatsvindt. De provincie Utrecht is blij dat de Raad van State het herindelingsadvies van de provincie positief heeft beoordeeld.

Gedeputeerde Mariette Pennarts van provincie Utrecht: "Ik ben blij dat de Raad van State ons herindelingsadvies positief heeft beoordeeld. Ik zie de behandeling in de Tweede Kamer met vertrouwen tegemoet. Vijfheerenlanden is van harte welkom!" De drie fuserende gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik hebben ermee ingestemd om de ambtelijke organisaties per 1 januari 2018 samen te voegen. Op die manier zijn ze klaar voor de beoogde bestuurlijke fusie op 1 januari 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 21 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden