• VIKO kwam er amper aan te pas in het thuisduel tegen DWS.
• VIKO kwam er amper aan te pas in het thuisduel tegen DWS. Foto: Peter Verbeek

Korfballers VIKO missen scherpte in duel met DWS

Sport 617 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO verloren zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de zaal met 13-22 van het tot nu toe onbekende DWS uit Kootwijkerbroek.

In de openingsfase van de wedstrijd bleek VIKO toch de nodige scherpte te missen, waardoor de bezoekers al heel vroeg uit konden lopen naar 1-5. Het eerste doelpunt van VIKO werd gescoord door Natascha Hazendonk. Aron Neijmeijer liet zijn teamgenoten zien hoe er gescoord moest worden. Hij tekende met een kort schot voor de 2-5.

Maar die twee lichtpuntjes bleken toch niet genoeg. De schoten van DWS waren heel wat zuiverder dan die van de Viaanse tegenstander. Het team uit Kootwijkerbroek bouwde de voorsprong met vijf goals op rij verder uit naar 2-10. Namens VIKO schoten Rules Buitelaar en Viash Mahadew Missier beiden nog eenmaal raak: 4-10.

Maatregelen
In de tweede helft nam VIKO nog wel maatregelen. Meer druk op de schoten van DWS en tegelijkertijd een betere afronding was nodig om het gat in de tweede helft te dichten.

Maar DWS startte wederom heel sterk. Voordat het eerste doelpunt van VIKO viel, hadden de bezoekers er al drie in de vijandelijke korf liggen: 5-13. Door om en om te scoren werd dit omhoog getild via 7-15 7-17 naar 9-22. Jeffrey Vlietstra, Vikash Mahadew Missier en Jorien Elbertsen maakten het verschil in de laatste minuten nog iets dragelijker: 13-22.

Volgende week is Synergo de tegenstander. De wedstrijd wordt vanaf 18:30 uur gespeeld in sporthal De Dreef in Utrecht.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 8 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 9 uur geleden