• Conner de Korte zet aan voor een schot.
• Conner de Korte zet aan voor een schot. Foto: Aangeleverd

Arbiters benadelen waterpoloërs De Albatros

Sport 507 keer gelezen

WOERDEN • De waterpoloërs van De Albatros verloren zaterdag met 8-6 van ZC Woerden.

In de eerste periode liep De Albatros twee keer tegen een ondertalsituatie op door uitsluiting van Ronald Angevaare. De tweede keer wist Woerden te profiteren: 1-0. In de tweede periode startte Woerden met een snelle goal van Goeseije. Albatros bleef rustig en zette via Luc de Zeeuw een snelle aanval op die werd afgerond door Bas van Wiggen.

Na deze 2-1 begonnen de scheidsrechters het wedstrijd verloop negatief te beïnvloeden. De net ingevallen Sam Cats kreeg na enkele seconden een uitsluiting van twintig seconden, waarbij de scheidsrechters op een vreemde manier het capnummer doorgaven. Aangezien Cats niets gedaan had bleef hij op zijn plaats en verliet Danny Middelkoop het veld.

Scheidsrechter Kohnke gaf daarop gelijk een strafworp aan Woerden, die door Schaafsma werd verzilverd. Twee minuten later werd een mooie verdedigende actie van Cats weer fout geïnterpreteerd door scheidsrechter Kohnke en kon Cats definitief vertrekken met zijn derde uitsluiting. Van Drongelen wist deze 20 seconden overtalsituatie succesvol af te ronden: 4-1. Ronald Angevaare gaf met een verwoestend schot antwoord en bracht Albatros iets terug naar 4-2. Woerden wist vlak voor halftime toch de afstand te vergroten naar 5-2.

Mooie aanvallen
In de derde periode zetten de hard werkende Vianezen mooie aanvallen op waarbij Woerden vaak met zware overtredingen aan de noodrem moest trekken. Er volgden slechts lichte straffen. Ronald Angevaare en Lucas Schreuder scoorden. Conner de Korte kreeg een strafworp tegen waaruit Schaafsma 6-4 scoorde.

In de laatste periode begonnen beide ploegen nog fysieker te spelen, waarbij de Vianezen niet opgewassen waren tegen de geslepen trucjes van de Woerdense spelers. Met de nog twee minuten te spelen was de stand 7-6 door doelpunten van Goeseije ( Woerden) en Bas van Wiggen en Thijs Schreuder namens Albatros. De spanning op de wedstrijd kwam hiermee op kookpunt. Het veel te harde spel van Woerden kon niet worden beantwoord door Albatros. Met enkele seconden op de klok tekende Rob Plaat de 8-6 eindstand aan.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden