Afbeelding

Actie 'Nee tegen Utrecht' passeert 1400 handtekeningen

Algemeen 856 keer gelezen

ZEDERIK • Lidy den Breejen van de actie 'Nee tegen Utrecht' heeft de minimale doelstelling van 1400 handtekeningen gehaald.

De actie loopt nog tot komende zaterdag, maar vast staat dat Lidy de handtekeningen wil gaan overhandigen aan de Tweede Kamer, die nog een beslissing moet nemen over de provinciekeuze voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden bestaat uit Vianen, Leerdam en Zederik. Met name in laatstgenoemde gemeente is weerstand tegen de mogelijke aansluiting van de nieuwe gemeente bij de provincie Utrecht.

"Utrecht, de kleinste provincie, heeft expansiedrift en ziet de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden als nieuwe bouwlocatie. Daarover heerst veel onrust", vertelt mevrouw Den Breejen.

Er is een brief over de provinciale herindeling naar de minister van Binnenlandse Zaken en naar de Tweede Kamer fracties gestuurd, want deze laatste zal uiteindelijk beslissen over de voorgenomen herindelingsplannen.

Er kan nog gereageerd worden. Digitaal kan dat via www.petities.nl ('Nee tegen Utrecht').  Op de volgende adressen liggen handtekeningenlijsten: in Ameide bij de Kadomolen, Meerkerk bij S.T.B. Computer shop aan het Raadhuisplein, Hei-en Boeicop bij het Trefpunt, Lexmond bij Bakker van Dijk, Leerbroek bij Brakband, Raadhuisstraat.  Tevens zijn er nog vrijwilligers op pad met een handtekeningenlijst. Voor meer informatie: neetegenutrecht@gmail.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden