Afbeelding
Foto: marcusphotography.com

Verwarring over omvang buurtsupermarkt in Hoef en Haag

Algemeen 4.221 keer gelezen

HOEF EN HAAG • In Hoef en Haag moet volgens het college van b&w van Vianen ruimte zijn voor een flinke 'buurtsupermarkt' met maar liefst 1750 vierkante meter bruto vloeroppervlakte.

Dat is best wel opmerkelijk, omdat de raad eerder dit jaar tijdens de behandeling van de detailhandelsvisie nog uitspraak dat een supermarkt in het nieuwe dorp maximaal 1000 vierkante meter groot mag zijn. Het lijkt erop dat er een half jaar geleden niet goed gekeken is naar wat het bestemmingsplan aangeeft. Daar wordt gesproken over maximaal 2000 vierkante meter.

Het bouwconsortium voor Hoef en Haag heeft contact met drie serieuze kandidaten om een supermarkt te starten: AH, Jumbo en Plus. Met 1750 vierkante meter zijn deze marktpartijen in staat om een 'volwaardige, levensvatbare en toekomstbestendige buurtsupermarkt' in Hoef en Haag te realiseren. "Daar zijn zowel de inwoners van Hoef en Haag als de inwoners van Hagestein het beste mee gediend.".

Toch is het college niet echt blij met de hele gang van zaken, zoals ook blijkt uit het raadsvoorstel voor de herziening van het exploitatieplan. "Deze gegevens plaatsen ons voor een dilemma", schrijft het college in het raadsvoorstel, "geven we de ruimte die – mits goed onderbouwd – het vigerende bestemmingsplan toestaat, of gaan we die mogelijkheden inperken gelet op het nieuwe beleid?"

De raad neemt op 21 november een besluit. ChristenUnie-raadslid Tirtsa Kamstra was tijdens de forumavond van afgelopen woensdag al behoorlijk fel. "Het lijkt erop dat we een half jaar geleden een kuldiscussie hebben gevoerd." Bram Schoonhoven vroeg zich af hoe zo'n omvangrijke buurtsupermarkt rijmt met de uitbreidingsplannen van AH en Jumbo op de Lijnbaan.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne Oost.
Viaanse Sanne Oost Nederlands kampioen op onderdeel 'sprong' én seizoenskampioen Sport 18 uur geleden
• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 20 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden