• Jan kruis, Ingrid van der Hagen, Catrien Van Kuijlenborg en Frans de Bruijn (v.l.n.r.). Foto: Mieneke Lever
• Jan kruis, Ingrid van der Hagen, Catrien Van Kuijlenborg en Frans de Bruijn (v.l.n.r.). Foto: Mieneke Lever Foto: Mieneke Lever

Opnieuw wintersfeermarkt in Lexmond

Algemeen 937 keer gelezen

LEXMOND • Onder het motto: 'Waarin een klein dorp groot kan zijn' organiseert het marktcomité opnieuw een wintersfeermarkt in Lexmond. Het evenement vindt plaats op donderdag 30 november van 17.00 tot 21.00 uur en is een combinatie van een markt met winterproducten en het bekende Lexmondse preuvenement.

Jarenlang werd in december een wintermarkt gehouden, later voorafgegaan door een proeverij in november. Vorig jaar besloten initiatiefneemsters Ingrid van der Hagen en Catrien van Kuijlenborg beide evenementen samen te voegen tot een wintersfeermarkt en dat is van beide kanten prima bevallen, vertellen ze enthousiast.

"Door het grote succes is er voldoende draagvlak om hiermee door te gaan", zegt Ingrid. "Wij organiseren dit bewust wat vroeger in de tijd om de vele activiteiten in de decembermaand voor te zijn. Belangrijk vinden we de gezellige sfeer als voorproefje op de komende feestdagen."

Op de wintersfeermarkt zijn winterproducten, kleding, (feest)cadeaus, kerstartikelen en allerhande snuisterijen te koop en er is veel te proeven en te ontdekken bij diverse ondernemers. Er is ook ruimte voor kramen met goede doelen en de beide plaatselijke kerken zijn vertegenwoordigd. In de Hervormde kerk kunnen bezoekers genieten van orgelspel en kunnen kinderen luisteren naar verhalen voor en door kinderen en er is ook een inzameling voor de Voedselbank Giessenlanden-Zederik. De kringloopwinkel van de hervormde kerk is open en er worden wafels gebakken.

Aanmelden
Het marktcomité is inmiddels uitgebreid met vier leden vanuit de Lexmondse Ondernemersvereniging. Er is nog voldoende ruimte voor standhouders. Zij kunnen zich aanmelden via marktlexmond@gmail.com. Meer Info: www.lexmondsemarkt.nl.

Op de foto: Jan kruis, Ingrid van der Hagen, Catrien Van Kuijlenborg en Frans de Bruijn (v.l.n.r.).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden